Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταθέσεων συνέχεια...

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή των καταθέσεων για τις «ιερές» μπίζνες της Μονής Βατοπεδίου και τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων, Ηλ. Κολιούση και Ελ. Σωτηροπούλου, λόγω των παρεμβάσεων που δέχτηκαν από τους προϊσταμένους τους, χτες κατέθεσαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης και ένας δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι καταθέσεις έγιναν στην εισαγγελέα Εφετών Ευστ. Σπυροπούλου, την οποία έχει διορίσει ως εποπτεύουσα στην ανάκριση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Κ. Καρούτσος.

Ο δήμαρχος Ξάνθης αρνήθηκε να απαντήσει στους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της κατάθεσής του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων στη δικογραφία που αναφέρουν ότι ο Μ. Στυλιανίδης (εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ) συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων με κυβερνητικά στελέχη το 2004. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχε και ο Θ. Ρουσόπουλος και μεταξύ των θεμάτων που μπήκαν στη συζήτηση ήταν και η υπόθεση Βατοπεδίου, όπου οι τοπικοί παράγοντες ζήτησαν συμπαράσταση στις επεκτατικές διαθέσεις του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μ. Στυλιανίδης ρωτήθηκε χτες από την εισαγγελέα για εκείνη τη σύσκεψη και τη συμπεριφορά του Θ. Ρουσόπουλου. Ο δήμαρχος Ξάνθης απάντησε ότι ζήτησαν τη βοήθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και πως ο Θ. Ρουσόπουλος τους άκουσε προσεκτικά και δήλωσε αναρμόδιος.

Στο μεταξύ το υπουργείο Δικαιοσύνης χτες διέρρευσε στον Τύπο ότι η Ελ. Σωτηροπούλου ζήτησε και πήρε άδεια ενός μήνα. Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου ερμήνευαν την κίνηση της εισαγγελέα ως μια θετική ενέργεια και ίσως πιθανή επιστροφή της στο δικαστικό Σώμα. Αντίθετα, πληροφορίες από το περιβάλλον των δύο εισαγγελέων κάνουν λόγο ότι η παραίτησή τους είναι οριστική και δεν πρόκειται να αλλάξουν απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ