Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Βιάζεται για τα «μέτρα κατά της κρίσης»

Απόλυτα ικανοποιημένοι και ανυπόμονοι εμφανίζονται οι μεγαλοβιομήχανοι για τα μέτρα της κυβέρνησης «κατά της κρίσης». Επισημαίνουν ότι ήταν «συνετή» η στάση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και επικροτούν τα μέτρα της κυβέρνησης. Διαπιστώνουν ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει το δανεισμό και προειδοποιούν ότι εάν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν άμεσα, τότε θα οδηγηθεί η οικονομία σε «βαθιά ύφεση». Με λίγα λόγια, ο ΣΕΒ στην τοποθέτησή του απαιτεί από την κυβέρνηση συνέπεια στις εξαγγελίες της, ώστε να μη χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία για το μεγάλο κεφάλαιο να ξεπεράσει τα προβλήματά του με τα λεφτά των εργαζομένων.

Ειδικότερα ο ΣΕΒ, θεωρεί ότι: το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κράτησε συνετή στάση «στη διεθνή επιδημία των λεγόμενων "τοξικών ομολόγων"», προφυλάσσοντας τον εαυτό του και την οικονομία από τις «ακραίες εκδηλώσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης». Ωστόσο, η αγορά «υποφέρει ήδη από έλλειψη ρευστότητας. Οι τράπεζες διστάζουν να δανείσουν η μία την άλλη και έχουν κλείσει την πιστωτική στρόφιγγα προς τις χιλιάδες επιχειρήσεις, που στερούνται κεφαλαίου για να κάνουν τη δουλειά τους». Γι' αυτό είναι «αναγκαίο, όσο και κατεπείγον» να υλοποιηθούν άμεσα τα εξαγγελθέντα μέτρα για να «γυρίσουν ξανά τα γρανάζια της αγοράς» μέσω του πιστωτικού συστήματος.

Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρουν οι... «στριμωγμένοι» μεγαλοεπιχειρηματίες, θα οδηγήσουμε την πραγματική οικονομία «σε βαθιά ύφεση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στο εθνικό χρέος, στο μέλλον μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ