Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Εκτός προγράμματος» συνάντηση στο Βιετνάμ

Δεύτερη, «εκτός προγράμματος» συνάντηση με τον Πρόεδρο του Βιετνάμ Νγκουέν Τριέτ είχε χτες ο Καρ. Παπούλιας, που παραμένει «καθηλωμένος» στην ηρωική χώρα, εξαιτίας της βλάβης του αεροσκάφους με το οποίο ταξιδεύει.

Ο Βιετναμέζος Πρόεδρος ταξίδεψε από το Ανόι στην πόλη Ντα Ναγκ, για να συναντήσει τον Ελληνα ομόλογό του. Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί και συνομιλήσει επισήμως τη Δευτέρα στο Ανόι. Ο Βιετναμέζος Πρόεδρος έφτασε αεροπορικώς στο Ντα Ναγκ και οι δύο άντρες συναντήθηκαν επί μια ώρα στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει ο Καρ. Παπούλιας.

Ο Ελληνας Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τριέτ για την κίνησή του να προσφέρει αεροσκάφος των βιετναμέζικων αερογραμμών, προκειμένου να μεταφέρει τον ίδιο και τη συνοδεία του στην Αθήνα, λέγοντάς του ότι έχει επιληφθεί, ήδη, ο ελληνικός εθνικός αερομεταφορέας.

Από την πλευρά του, ο Ν. Τριέτ ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για τις διαδηλώσεις του ελληνικού λαού, αλλά και του ίδιου του Ελληνα Προέδρου και της συζύγου του την εποχή εκείνη στη Γερμανία, υπέρ του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του βιετναμέζικου λαού.

Οταν η συζήτηση έφτασε στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, ο Πρόεδρος Παπούλιας ρώτησε τον ομόλογό του, αν ανησυχεί για πιθανές επιπτώσεις και εκείνος του απάντησε ότι η ηγεσία της χώρας έχει να παλέψει δυο στόχους: την τιθάσευση του πληθωρισμού που βρίσκεται στο 24%, μέσω «σφιχτής προσφοράς χρήματος» και συγχρόνως την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.

Ο Ν. Τριέτ εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις ξένες επενδύσεις στη χώρα του, που, όπως είπε, ανέρχονται στα 60 δισ. δολάρια και ανέφερε στον Κ. Παπούλια ότι κατά την εκτίμησή του οι επιχειρηματικές συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του ταξιδιού του πήγαν καλά.

Επ' αυτού, ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον κ.Τριέτ να παρέμβει και ο ίδιος, ώστε να εκλείψουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την προστασία των ναυτιλιακών κερδών κι εκείνος δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία, για να διευθετηθεί η εκκρεμότητα.

Εκτός απροόπτου, η προεδρική αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) για το Ανόι και από εκεί για την Αθήνα.

Στο μεταξύ, με αφορμή ρεπορτάζ για την επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, το Βιετναμέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπαραστάθηκαν στον βιετναμέζικο λαό στην πάλη του για την εθνική ανεξαρτησία» και σημειώνει την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις των δύο χωρών. Γίνεται λόγος για την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας σε πολλούς τομείς στο εμπόριο, στη ναυτιλία και τις τεχνολογίες, ωστόσο σημειώνεται ότι οι εμπορικές συναλλαγές είναι ακόμα σε χαμηλό επίπεδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκε πλήρης άρση του εμπάργκο όπλων (2016-05-24 00:00:00.0)
Θα εξαντλήσει τη θητεία αναφέρουν πηγές της Προεδρίας (2014-01-18 00:00:00.0)
Υπεβλήθη σε τοποθέτηση βηματοδότη (2008-12-16 00:00:00.0)
Δεν απογειώθηκε το αεροσκάφος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2008-10-17 00:00:00.0)
Σταθερή η αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό του Βιετνάμ (2008-06-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ