Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σ. Νίκος Νικολαΐδης

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

«Εφυγε» χτες και κηδεύεται σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί από την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης (οδός Ιπποδρομίου), στη Θεσσαλονίκη ο σ. Νίκος Νικολαΐδης.

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει:

«Εφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής σύντροφος Νίκος Νικολαΐδης, παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης. Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Νίκου και στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, οι οποίοι δούλεψαν επί σειρά ετών με τον σ. Νικολαΐδη.

Ο σ. Νικολαΐδης, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, αγωνίστηκε με πίστη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης επί 65 χρόνια. Υπηρέτησε το λαό σε όλες τις συνθήκες, από το 1943 μέχρι το τέλος της ζωής του. Στην ΕΠΟΝ, στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, στην Εθνική Πολιτοφυλακή. Το ίδιο και στα μεταπολεμικά χρόνια. Γνώρισε κι αυτός τις διώξεις του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του, αφού επί πολλά χρόνια εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη, και στη Μακρόνησο και στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 - 1974 στη Γυάρο και στα Κύθηρα. Παρέμεινε πιστός στη δίκαιη λαϊκή υπόθεση και στις πιο δύσκολες ώρες της αγωνιστικής ζωής του.

Θα τον θυμόμαστε για το κομμουνιστικό ήθος του και για όσα έμαθε στις νεότερες γενιές των κομμουνιστών που τον γνώρισαν από κοντά».

  • Στη μνήμη του σ. Νίκου Νικολαΐδη και αντί για στεφάνι, οι ΚΟΒ Ηλιούπολης Ευόσμου και η ΚΟΒ Ευόσμου συγκέντρωσαν και προσφέρουν για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ