Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποκριτική η στάση του ΠΑΣΟΚ

Υποκριτική χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος - εκ μέρους της κυβέρνησης - τη στάση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αμέσως μετά το αίτημα της κυβέρνησης για Εξεταστική Επιτροπή έσπευσε να ζητήσει Προανακριτική Επιτροπή χωρίς να έχει στοιχεία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το έκανε με την «ασφάλεια της Προανακριτικής όταν έχουν διασφαλιστεί οι παραγραφές για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι «στο σύνολό της θα εξεταστεί η υπόθεση μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής», όπου θα μπορεί να ελεγχθεί η περίοδος 1998 - 2003.

Ο Πρ. Παυλόπουλος είπε στη συνέχεια ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση μην έχοντας πολιτική, αγκομαχούσε να σταθεί πριν την υπόθεση του Βατοπεδίου» και σήμερα «έρχεται να διαμορφώσει πάνω σε αυτό το θέμα μια πολιτική με λασπολογία και περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που είναι ένα διαλυτικό οξύ για τη δημοκρατία», αναζητώντας «σανίδα σωτηρίας πάνω στα ψέματα και τις αναλήθειες που καλλιεργούν».

Επιχειρώντας να «καλλωπίσει» την εικόνα της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει την Ελλάδα στην ΟΝΕ χωρίς να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό», ενώ κατόρθωσε να υπάρξει ένα «πρωτόγνωρο μέγεθος της ανεργίας, αφού έχει πέσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά». Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση μειώνει το έλλειμμα», αναρωτώμενος «πώς γίνεται αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα να έχει τις μικρότερες επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση; Εξαιτίας της κυβέρνησης Καραμανλή». Επιτέθηκε παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «όταν εσείς λέγατε "ευχαριστώ" στους Αμερικανούς για τα Ιμια, η δική μας κυβέρνηση έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι», υποστηρίζοντας ότι «ακριβώς επειδή είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η κυβέρνηση δέχεται τις βολές που δέχεται».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της διαφάνειας σχολίασε: «Για ποια διαφάνεια μιλά το ΠΑΣΟΚ;», λέγοντας ότι «επί ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά το δείκτη μέτρησης, η χώρα κατέρρεε». Υποστήριξε ότι σήμερα «αυτά που αποκαλύπτονται, αποκαλύπτονται γιατί εμείς το θέλουμε», θυμίζοντας ότι «την υπόθεση του Βατοπεδίου την ανέσυρε από το αρχείο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με νομική τεκμηρίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ