Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ 21ηΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (ΚΕΡΚΥΡΑ): Πρόσφατα, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων, ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ επισκέφθηκε την 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ) και διαπιστώθηκαν πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, την έλλειψη προσωπικού, την υποχρηματοδότηση της Υπηρεσίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης, Κώστας Καζάκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα λάβει ώστε:

-- Να υπάρξει άμεση και επαρκής χρηματοδότηση προς την 21η ΕΒΑ για να μπορέσει με επάρκεια να ανταποκριθεί στο έργο.

-- Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για τη σωστή λειτουργία της 21ης ΕΒΑ και

-- Να εξευρεθούν οι αναγκαίοι χώροι για τη μεταστέγαση της 21ης ΕΒΑ και την άμεση ανακαίνιση του εργαστηρίου συντήρησης, καθώς και την τοποθέτηση απαγωγών στο εν λόγω εργαστήριο.

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, το οποίο μεταστεγάστηκε σε πρόχειρες προκάτ εγκαταστάσεις (κοντέινερ) λίγων τετραγωνικών, επικίνδυνων για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Μπάμπης Χαραλάμπους και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς αν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει:

  • Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, νέου δημόσιου σχολικού συγκροτήματος, που θα στεγάσει σε άμεσο χρονικό διάστημα και τα δυο Λύκεια του Δήμου και που θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και τις ανάγκες που απαιτούνται για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.
  • Στον προγραμματισμό για την κατασκευή ενός ακόμα δημόσιου σχολικού συγκροτήματος προκειμένου να στεγάσει τα άλλα σχολεία της πόλης, τα οποία επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, επάρκειας και ασφάλειας.
  • Στον προγραμματισμό και την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων και στους άλλους δήμους του νομού, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.
  • Στον αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων με έγγραφες διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Στην άμεση μεταστέγαση του 2ου Λυκείου, όχι σε ανθυγιεινά και ανεπαρκή κοντέινερ, αλλά σε αίθουσες βαρέως τύπου που να επαρκούν για να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας ωσότου κατασκευαστεί το νέο κτίριο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ