Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΟΣ ΤΟΥ «ΛΕΙΠΕΙ» ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ

ΣΒΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: «Διαδοχικά κανόνια σκάνε στον πάλαι ποτέ χρυσοφόρο εφοπλιστικό κλάδο και οι ομοβροντίες ακούγονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη. Ακόμη και ορισμένοι μεγαλόσχημοι που μόλις προ μηνών εμφανίζονταν ως δισεκατομμυριούχοι στη λίστα "Forbes" δηλώνουν πλέον αδυναμία αποπληρωμής δανείων και χρεών» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: «Η ανέχεια απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα από τα χρόνια του Σημίτη. Το ποσοστό της φτώχειας είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο. Επικίνδυνα μεγάλο. Δε θέλουν να το αντιληφθούν τα μεγάλα συμφέροντα και οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών. Θεωρούν αναφαίρετο κεκτημένο τους τα υπερκέρδη των "παχέων αγελάδων"; Τι περιμένουν; Να υπάρξουν φωτιές και αίμα για να καταλάβουν;» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΒΑΣΑΝΟ ΝΑ 'ΣΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ: «Η εξωφρενική άνοδος των ναύλων και η "φούσκα" που τη συνόδευσε στις αξίες των πλοίων συσσώρευσε στην αγορά μεγάλο αριθμό υπερήλικων πλοίων. Τώρα όλοι ελπίζουν ότι οι διαλύσεις θα επιτρέψουν στα καινούργια πλοία να "ανασάνουν" και να εξασφαλίζουν βιώσιμους ναύλους καθώς σήμερα δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε το ημερήσιο κόστος τους» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΔΑΝΕΙΣΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: «Στο έλεος των εισπρακτικών εταιρειών βρίσκονται καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές που αδυνατούν ή δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες. Υπολογίζεται ότι καθυστερούμενες οφειλές που έχουν μπει στο στόχαστρο αυτών των εταιρειών οι οποίες παρομοιάζονται με σύγχρονους "κυνηγούς κεφαλών" είναι περίπου 10 δισ. ευρώ. Οι εταιρείες αυτές εφαρμόζουν τακτικές Φαρ Ουέστ και φτάνουν στα άκρα για να επιτύχουν τον σκοπό τους» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ