Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ
Στην ψυχολογία του κόσμου η λύση...

Με... ψυχολογικούς όρους προσέγγισε την οικονομική κρίση, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, με δηλώσεις που έκανε χτες σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο υπουργός δήλωσε: «Η ψυχολογία του κόσμου είναι πολύ σημαντικό ζήτημα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» και πρόσθεσε: «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά πρέπει παράλληλα να αποφύγουμε τις ακρότητες, να μη δημιουργηθεί αίσθηση ευαισθησίας...».

Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο υπουργός ζήτησε στην ουσία θυσίες από τους εργαζόμενους, με το επιχείρημα - αυτή τη φορά - ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, την οποία όμως δημιούργησαν οι ίδιοι με την πολιτική τους. Είπε επίσης πως «στην Ελλάδα δεν έχουν έλθει ακόμα οι άμεσες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση στο βαθμό που έχουν επηρεάσει άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και εξέφρασε την ελπίδα «να μην έλθουν» κάτι το οποίο εξάρτησε «από τη συμπεριφορά όλων μας, της κυβέρνησης, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης και του απλού κόσμου».

Αρα - κατά τον υπουργό - όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για την κρίση. Ερωτώμενος εξάλλου για το εάν τα μέτρα Μπράουν (προωθούν αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και μείωση της φορολογίας) μπορούν να έχουν θετική εφαρμογή και στην Ελλάδα, απάντησε ότι «αυτή η συνταγή θα είναι αποτελεσματική μόνο αν εφαρμοστεί σε διεθνές επίπεδο». Σχολιάζοντας τέλος - μετά από ερώτηση - τις φήμες που τον φέρουν να αλλάζει υπουργείο, υπεραμύνθηκε του εαυτού του, ισχυριζόμενος ότι το έργο που έχει γίνει είναι πολύ σημαντικό, βοήθησε και βοηθά την ελληνική οικονομία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ