Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θαυμάσιος αυτός ο πρωθυπουργός; Τον ακούς στη Βουλή και καταλαβαίνεις ότι μπορεί να τα κάνει όλα. Ακόμη και να τετραγωνίσει τον κύκλο...

Το είπε ξεκάθαρα χτες: Και τα εξοπλιστικά προγράμματα θα μειώσουμε κατά 15% και η αποτρεπτική δύναμη της χώρας θα παραμείνει ισχυρή.

Αυτό που δε μας έχει εξηγήσει είναι ...ποιους προτίθεται να αποτρέψει η χώρα και από τι.

Γιατί, μέχρι στιγμής, αποτρέπει ...Αφγανούς, Ιρακινούς, Βαλκάνιους και ποιος ξέρει ποιους άλλους για λογαριασμό των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Εκεί, άλλωστε, πάνε και τα λεφτά που πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος, μια και οι αμερικανικές εταιρείες όπλων έχουν πάντα ανάγκη να αυξάνουν τις πωλήσεις τους και το ΝΑΤΟ να ενισχύει τις δυνάμεις του.

Ευελπιστούμε, πάντως, ότι με αυτή τη δήλωση του πρωθυπουργού θα χάρηκε και ο ...γνωστός και μη εξαιρετέος τραπεζίτης Βγενόπουλος.

Αν θυμάστε, είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως βρίσκει εξαιρετική τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνου για μείωση των αμυντικών δαπανών.

ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ βάψει στο μεταξύ οι οικονομικοί «εγκέφαλοι» των χωρών της Ευρωζώνης, στην οποία, ως γνωστόν, βρίσκεται και η Ελλάδα. Παρουσιάζεται, λέει, νέα μείωση της ανάπτυξης κι έχουν σοβαρό πρόβλημα...

Τι εννοούν; Προφανώς ότι διαβλέπουν μείωση των κερδών των πολυεθνικών και τίποτε άλλο πέραν αυτού.

Γιατί και όταν η Ευρωζώνη είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και φτωχούς είχαμε, και ανέργους είχαμε, και λουκέτα μικρομεσαίων είχαμε.

Τίποτε, όμως, από αυτά δεν τους χάλασε το κέφι. Αντιθέτως, θριαμβολογούσαν για τις επιτυχίες και έπαιρναν το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο για να τις διευρύνουν ακόμη περισσότερο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ