Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλάτη στις «πράσινες» μπίζνες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως είναι ήδη γνωστό, η κυβέρνηση της ΝΔ με το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δίνει το «πράσινο φως» στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να κατασκευάσει αιολικά πάρκα και συνοδευτικές τους εγκαταστάσεις σχεδόν παντού. Σε δάση, δασικές εκτάσεις, αναδασωτέες εκτάσεις, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές (εθνικούς δρυμούς, κηρυγμένα μνημεία της φύσης, κ.ά.), υπό προϋποθέσεις.

Παρ' όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ήθελε να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στους επενδυτές. Ούτε κι αυτοί οι ελάχιστοι που υπάρχουν στο Ειδικό Σχέδιο της ΝΔ. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του πολιτικού εκπροσώπου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ, Σπ. Κουβέλη. Το Ειδικό Χωροταξικό των ΑΠΕ - λέει - «αντί να συμβάλλει στην πορεία προς μια ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας και να δίνει πνοή και άνοιγμα στις επενδύσεις που υπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος, θέτει περιορισμούς με αποτέλεσμα να αναχαιτίζει τη διάθεση των εν δυνάμει επενδυτών στις νέες εναλλακτικές μορφές ενέργειας»!

«Βασιλικότερο» της κυβέρνησης, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, για να μην αμφιβάλλει κανείς ότι το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου (στην περίπτωσή μας το «λόμπι» των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας) στο πλαίσιο της λεγόμενης πράσινης οικονομίας. Μόνο οι «πράσινες» μπίζνες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ