Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζει αύριο η 10η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Στο Σάο Πάολο βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας βρίσκεται από χτες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, προκειμένου να συμμετάσχει στη 10η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, από τις 21 έως τις 23 του Νοέμβρη, η οποία φιλοξενείται από το ΚΚ Βραζιλίας.

Το θέμα της, που καθορίστηκε από την Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης, είναι: «Νέα φαινόμενα στη διεθνή κατάσταση. Επιδείνωση εθνικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών προβλημάτων και όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Ο αγώνας για ειρήνη, δημοκρατία, κυριαρχία, πρόοδο και σοσιαλισμό και η κοινή δράση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων».

Στη συνάντηση, που γίνεται για πρώτη φορά στην αμερικανική ήπειρο, αναμένεται να συμμετάσχουν 73 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία. Στο περιθώριο της συνάντησης θα συνέλθει η Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης, όπου συμμετέχει και το ΚΚΕ, ενώ οι αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων θα πάρουν μέρος σε μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής, το Σάββατο το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ