Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Λύση οι ... ενεργητικές πολιτικές

Την προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στις πολιτικές κατευθύνσεις της Συνόδου της Λισαβόνας πιστοποίησε με την παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μ. Τιμοσίδης. Αρκέστηκε στο να διατυπώσει διαχειριστική κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να αμφισβητήσει την πολιτική κατεύθυνση των επιλογών της.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «δε μηδενίζω τίποτε. Υπήρξαν προσπάθειες από την κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «ήταν αποσπασματικές και χωρίς στόχευση, με στόχο τις εντυπώσεις». Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής λέγοντας πως «δεν πιστεύουμε ότι μόνο με επιδόματα μπορεί να λύσει κανείς το πρόβλημα», υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του τομέα της ...κοινωνικής εργασίας ως μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας. Ανέφερε πως «στην κοινωνική εργασία μπορούν να απασχοληθούν ειδικές κατηγορίες». Επίσης, είπε ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας στην περιφέρεια» με «κίνητρα πρόσληψης σε επιχειρήσεις», ζητώντας παράλληλα τη «ριζική αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ» και τη «λειτουργική του αυτοδυναμία».

Για καθυστέρηση στην υλοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Νασιώκας, τονίζοντας ότι «μόνο με ενεργητικές πολιτικές μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανεργία», πράγμα που «δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση». Με προφανέστατους επικοινωνιακούς και μόνο στόχους εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ δηλώθηκε ότι ...«στηρίζει επί της αρχής» την πρόταση νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ