Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Μεγάλο το ενδιαφέρον για την Εκθεση ντοκουμέντων του ΚΚΕ
  • Την Κυριακή γίνονται τα επίσημα εγκαίνια της Εκθεσης φωτογραφίας και ντοκουμέντων στη Θεσσαλονίκη
  • Θα λειτουργεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2008

Motion Team

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χτες η προσέλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών όλων των ηλικιών στην έκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων προς τιμήν των 90χρονων του ΚΚΕ που θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 19 Δεκέμβρη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8μμ, στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων προς τιμήν των 90χρονων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, γίνονται την Κυριακή στις 11 το πρωί με ομιλητή τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ.

Ηδη προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες ομαδικές επισκέψεις από τις οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και από πολλούς μαζικούς φορείς. Κάλεσμα στις νεότερες γενιές, ιδιαίτερα τους νέους εργάτες και μαθητές - φοιτητές να πάρουν μια εικόνα από την ιστορία του Κόμματος, επισκεπτόμενοι την έκθεση, απηύθυναν τα στελέχη του Κόμματος στη συνέντευξη της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης που δόθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της έκθεσης και στη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 1.419 εικόνες, 150 ιδεολογικοπολιτικά κείμενα και 17 ποιήματα. Επίσης, στις 16 προθήκες έχουν εναποτεθεί αυθεντικά αρχειακά έντυπα υλικά από το συντηρημένο Αρχείο του ΚΚΕ, όπως χάρτες, εφημερίδες, προκηρύξεις, εκδόσεις του ΔΣΕ, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και προπολεμικές του Κόμματος. Ακόμη, παρουσιάζονται 148 ποικίλα αντικείμενα από την ηρωική και συναρπαστική πορεία του ΚΚΕ. Πηγές της Εκθεσης αποτελούν το υπό συντήρηση Αρχείο του Κόμματος και το αρχείο του «Ριζοσπάστη». Υπάρχουν ακόμα κάποιες προσφορές συντρόφων και φίλων του Κόμματος και Ιδρυμάτων.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ κάνει γνωστό πως όσοι ενδιαφέρονται για την οργάνωση ομαδικών επισκέψεων μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310.286.546 και 2310.286.580 καθώς και στο email: kkethess@otenet.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ