Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ 90ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός

«Μούσα της ποίησης - Τερψιχόρη», έργο της Λ. Τσάους
«Μούσα της ποίησης - Τερψιχόρη», έργο της Λ. Τσάους
Σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αναδεικνύεται η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, που πραγματοποιείται στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Αθηναίων «Τεχνόπολις» στο Γκάζι (Πειραιώς 100, στάση μετρό Κεραμεικός). Στο διάστημα της μιας εβδομάδας που πέρασε από την ημέρα των εγκαινίων της στις 13/11, το ενδιαφέρον του κόσμου συνεχίζεται αμείωτο. Μέχρι σήμερα - και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο - εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο χώρο της έκθεσης. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, παλιότεροι αγωνιστές, αλλά και οι νέοι που πάνε κόντρα στο ρεύμα, «συναντήθηκαν» με το κόκκινο χρώμα του αγώνα και την πολυχρωμία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην έκθεση, που διαρκεί έως τις 27 Νοέμβρη, συμμετέχουν 300 εικαστικοί δημιουργοί. Στην κεντρική μεγάλη αίθουσα (Δ12), στον ιδιαίτερο αισθητικά χώρο της Αποθήκης (Δ9), αλλά και στην αίθουσα Δ13, παρουσιάζονται περίπου 600 έργα όλων των μορφών εικαστικής έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, μεικτές τεχνικές, ψηφιδωτά, κεραμικά, φρέσκο, εγκαταστάσεις, έργα νέων τεχνολογιών: βίντεο, καλλιτεχνικές φωτογραφίες κ.ά.). Εργα πρωτότυπα, ανεξαρτήτως θέματος, τεχνοτροπίας, υλικού και μέσου.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 9 μ.μ.

Στην «Τεχνόπολη» θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Πρόκειται για την ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και κοινωνικό περιβάλλον» (23/11, 11 π.μ. - 4 μ.μ.). Ομιλητές είναι οι: Χαράλαμπος Δαραδήμος, Γιάννης Σκαρπερός, Χρήστος Κυβερνήτης και Κωνσταντίνος Κολέτσος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Επίσης, στις 26/11, 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μουσική βραδιά «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε». Η είσοδος στην έκθεση, αλλά και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Λιανός Θάνος
Λιανός Θάνος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ