Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλανδίας στέλνει αδελφικούς χαιρετισμούς σε σας με την ευκαιρία της 90ής επετείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Γνωρίζουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ως κόμμα ηρωικής ιστορίας. Η ιστορία του κόμματός σας αποτελείται από 90 χρόνια συνεχούς αγώνα, κάτω από τις πιο ποικίλες συνθήκες, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό.

Σήμερα αναδεικνύεται δραματικά ο εκμεταλλευτικός χαρακτήρας του καπιταλιστικού συστήματος και η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Σ' αυτή την κατάσταση, τα κομμουνιστικά κόμματα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε και οι κομμουνιστές έχουν ένα σημαντικό ρόλο, να συνεισφέρουν στην αναγκαία συνεργασία με όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, με στόχο την εδραίωση ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που θα αντιμάχεται, θα σταματάει και θα αντιστρέφει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Χρειαζόμαστε σήμερα τη συνεργασία των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνώς για να αναπτύξουμε εναλλακτικές λύσεις στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το μεγάλο κεφάλαιο, μια εναλλακτική πρόταση με σοσιαλιστική προοπτική.

Εκ μέρους της Πολιτικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Φιλανδίας, Yrjo Hakanen, πρόεδρος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ