Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντεπίθεση με στόχο το συμψηφισμό

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η κυβέρνηση, με αφορμή την εμπλοκή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στο επίμαχο βίντεο, με προφανή στόχο το συμψηφισμό ευθυνών και τον περιορισμό της πολιτικής ζημιάς από την υπόθεση Βατοπεδίου.

Η κυβέρνηση θα δώσει συνέχεια στην επίθεση τις επόμενες μέρες, καθώς θεωρεί ότι τη διευκολύνει να πέσει στα μαλακά το «αθωωτικό» πόρισμα, που έχει ήδη σχεδόν έτοιμο, για την ίδια και την πολιτική της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγόρευσε σε «τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα» το γεγονός ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου «είναι ενήμερος για την ύπαρξη ενός DVD εκβιασμού», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για οργανωμένη επιχείρηση κλήτευσης «ψευδομαρτύρων» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ με στόχο «να πλήξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση». «Αποδεικνύεται ότι ανήκουν (σ.σ. οι "ψευδομάρτυρες") σε έναν περίεργο εσμό ανθρώπων, που έχουν άμεση σχέση με το DVD του εκβιασμού. Και όλα αυτά γίνονται από αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους προφανώς το ΠΑΣΟΚ έχει σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος, μη διστάζοντας να θέσει ερωτήματα τόσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και και για τον επιχειρηματία που «κυκλοφορούσε» το DVD. «Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Παπανδρέου;», αναρωτήθηκε δήθεν αφελώς ο εκπρόσωπος, ενώ για τον επιχειρηματία είπε: «Αλλά και ο μάρτυρας, ο κ. Πάπιστας, γιατί απέκρυψε από την Εξεταστική Επιτροπή ότι είχε ενημερώσει σχετικά το ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του κ. Παπανδρέου πριν από δύο μήνες;», αναρωτήθηκε.

Επιμένοντας στο σενάριο ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ήξερε για τον «εκβιασμό», αλλά τον χρησιμοποίησε για πολιτικούς στόχους, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για «οργάνωση των μαρτύρων, τους οποίους κάποιοι συγκεκριμένοι, μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή, με καλά οργανωμένες ερωτήσεις, τους οδηγούσαν προς συγκεκριμένες απαντήσεις». Προσπάθησε να πείσει ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν έχουν σχέση με το χώρο της ΝΔ, αλλά δε διέψευσε ότι η δικηγόρος Στ. Σωτηροπούλου ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στο Δικηγορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος «δεν επιβεβαίωσε» την κατάθεση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔ ότι ο μοναχός Αρσένιος επικοινωνούσε τηλεφωνικά μπροστά του με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου. Αναφορικά με την επιστολή που είχε στείλει το Δεκέμβρη του 2005 ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης στους αρμόδιους υπουργούς και το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Ευ. Αντώναρος ανέφερε ότι «τη χειρίστηκαν οι υπουργοί». Σημειώνεται ότι στην επιστολή ο νομάρχης έκανε λόγο για «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή οικοπέδων με τη Μονή Βατοπεδίου».

Την ίδια στιγμή ο Λ. Ζαγορίτης έσπευσε να χαιρετίσει τη χτεσινή δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής «αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία». Οπως είπε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ «αποδεχόμεθα τη δήλωση του κ. Ραγκούση ως ομολογία του ατοπήματος στο οποίο υπέπεσε το ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση, ενώπιον της Βουλής, προτάσεως για Προανακριτική, χωρίς στοιχεία, και με βάση την "περιρρέουσα ατμόσφαιρα"». Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι οι δηλώσεις του Γ. Ραγκούση «έγιναν τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, συνεπεία των γνωστών πρόσφατων αποκαλύψεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν βλέπει σκάνδαλο και ο Βουλγαράκης (2010-10-01 00:00:00.0)
Αποποιείται κάθε ευθύνη και ο Κ. Καραμανλής (2010-09-29 00:00:00.0)
Επιχειρεί να εμφανιστεί «πρεσβευτής» της κάθαρσης (2008-10-21 00:00:00.0)
Σχέδιο «διάσωσης» και αποπροσανατολισμού (2008-10-21 00:00:00.0)
Με μηνύσεις στην υπηρεσία της συσκότισης του σκανδάλου (2008-10-18 00:00:00.0)
Πλήρη διερεύνηση με όλους τους τρόπους (2008-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ