Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Σε τραγική κατάσταση τα πλωτά μέσα

Eurokinissi

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας - Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την ιδιωτικοποίηση της συντήρησης και επισκευής των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Ζιώγας, Αντώνης Σκυλλάκος, Σταύρος Σκοπελίτης, Γιάννης Πρωτούλης, Μπάμπης Χαραλάμπους και Νίκος Καραθανασόπουλος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Σε τραγική κατάσταση εδώ και χρόνια βρίσκεται η συντήρηση και επισκευή των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Συνέπεια αυτού είναι τα δεκάδες πλωτά που βρίσκονται σε ακινησία, ενώ δε λείπουν και οι βλάβες εν πλω συνέπεια αυτής της ελλιπούς συντήρησης.

Το Λιμενικό Σώμα διαθέτει δική του επισκευαστική βάση στην Ελευσίνα η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης. Το υπάρχον εξειδικευμένο προσωπικό δεν αξιοποιείται. Η απορροφητικότητα των προβλεπόμενων κονδυλίων είναι μηδαμινή με συνέπεια όλων αυτών να προετοιμάζεται συνειδητά το έδαφος για την παράδοση στους ιδιώτες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο προχωρούν στην παράδοση σε ιδιώτες της συντήρησης και επισκευής των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος, ενώ ήδη έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός παράδοσης σε ιδιώτες με ημερομηνία προκήρυξης 23 Οκτώβρη 2008 και με ποσά που προσεγγίζουν τα 16.000.000 ευρώ.

Η πολιτική αυτή επιλογή, εκτός των άλλων, θίγει και ζητήματα ασφάλειας και είναι πολλαπλά επιζήμια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός αν αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα και αν θα πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και πλήρως την υπάρχουσα επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ