Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυτογελοιοποίηση

Γρηγοριάδης Κώστας

Μπορεί να παθαίνουν αλλεργία στην ΑΥΓΗ (σ.σ. ιδίως τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της) όταν πιάνουν τον «Ριζοσπάστη» στα χέρια τους ή όταν πρόκειται να πιάσουν το ΚΚΕ στο στόμα τους, γι' αυτό και βγάζουν αντιΚΚΕ χολή, ενίοτε και πολύ δηλητηριώδη. Αλλά, πολύ συχνά, αυτή η πολιτική αλλεργία, τους οδηγεί στην αυτογελιοποίηση.

Οπως χτες για παράδειγμα, που στην τελευταία σελίδα της ΑΥΓΗΣ υπάρχει η εξής αναφορά σε σχόλιο με την υπογραφή Ν. Φ.: «Είναι τυχαίο ότι τόσες μέρες το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με το δράμα που εκτυλίσσεται στις φυλακές και ουσιαστικά αβαντάρουν την κυβερνητική ατολμία; Στην περίπτωση αυτή, η σιωπή είναι συνενοχή». Αυτό διαπιστώνει η ΑΥΓΗ, χτες.

Τόση η αντιΚΚΕ τύφλα τους. Γιατί δυστυχώς γι' αυτούς δεν είδαν ότι: Το ΚΚΕ στις 11 Νοέμβρη (λίγες μέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας των κρατουμένων), με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, έκανε παρέμβαση για τα προβλήματα των κρατουμένων και πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα. Επιπλέον, στις 13 Νοέμβρη συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάσταση στις φυλακές και ζητούσε άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων, κόντρα στα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. Και ο «Ρ» γράφει κάθε μέρα και μερικές φορές και στην 1η σελίδα. Είπαμε αντιΚΚΕ αλλεργία, αλλά να μην ξέρουν και ανάγνωση;

Τα «παιχνίδια» λοιπόν που προσπαθούν να παίξουν η ΑΥΓΗ και ο ΣΥΝ σε βάρος του ΚΚΕ, με αφορμή το πρόβλημα των φυλακών, τους οδηγούν ακόμα και στο ψέμα, μαζί με το αναποδογύρισμα που κάνουν στην πραγματικότητα. Δεν πειράζει. Αποκαλύπτονται μόνοι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ