Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλύπτουν με ποιον είναι

Μπορεί στα λόγια να κατεβάζουν επαναστατικά λογύδρια, για την κρίση που δεν πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι ή ενάντια στις παρατάξεις του συμβιβασμού ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, όταν όμως έρχεται η υπόθεση στο «διά ταύτα», τότε πρόθυμα δίνουν χέρι βοήθειας σ' αυτές τις δυνάμεις, συντάσσονται μαζί τους στη λογική του συμβιβασμού, ακυρώνοντας τη δυνατότητα αγωνιστικής απάντησης σε ταξική βάση για το κίνημα των εκπαιδευτικών. Ο λόγος για τις «Παρεμβάσεις» και «Αγωνιστικές Κινήσεις» που στα λόγια προσπαθούν να φτιάξουν ένα «αριστερό» προσωπείο, στην πράξη όμως το πετάνε με την πρώτη ευκαιρία προκειμένου να στηρίξουν στην ουσία το δικομματισμό και την υποταγή των εργαζομένων.

Παράδειγμα αυτής της τακτικής τους και η στάση τους στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά, που σε μια 5ωρη συνεδρίαση, αφού κατήγγειλαν το δικομματισμό, τις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ και άλλα παρόμοια, όταν ήρθε η ώρα του... διά ταύτα, καταψήφισαν την πλειοψηφούσα πρόταση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, συντασσόμενοι με τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιος είναι με ποιον, από τη συνολική στάση της κάθε δύναμης κι όχι από τις δήθεν «επαναστατικές κορόνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ