Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Προκλητική απροσχημάτιστη ληστεία σε βάρος των λαών

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, σχετικά με το σχέδιο της Κομισιόν για την οικονομική κρίση

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το σχέδιο της Κομισιόν για την οικονομική κρίση, σημειώνεται:

«Το σχέδιο της Κομισιόν είναι σχέδιο νέας προκλητικής, απροσχημάτιστης ληστείας σε βάρος των λαών της ΕΕ και υπέρ των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, που έρχεται να προστεθεί στα ληστρικά μέτρα που ήδη λαμβάνουν οι κυβερνήσεις της. Τα 170 δισ., που αποφάσισε η Κομισιόν να αφαιρεθούν από τους προϋπολογισμούς, είναι ζεστό χρήμα που θα κατευθυνθεί στα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεκάρα δε δίνεται σε ανέργους και μικρομεσαίους. Αντίθετα, στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας, ενισχύονται οι επιχειρηματίες.

Ταυτόχρονα, χωρίς καμία αιδώ, οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, αποφάσισαν να επιταχύνουν το αντιδραστικό εργασιακό καθεστώς της "ευελφάλειας" (flexicurity) που εδώ και καιρό έχουν αποφασίσει και αποτελεί έμπνευση και κοινό δημιούργημα των σοσιαλδημοκρατικών και φιλελεύθερων κυβερνήσεων. Οσα λένε σήμερα για την ανάπτυξη της λεγόμενης πράσινης οικονομίας είναι τόσο ανυπόστατα και αβάσιμα, όσο και αυτά που έλεγαν περί κοινωνίας της πληροφορίας. Τα όργανα της ΕΕ, με αυτές τις αποφάσεις τους, προκαλούν τη νοημοσύνη της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων καθώς προτείνουν σαν φάρμακο και απάντηση στην κρίση τη στρατηγική και τις κατευθύνσεις που συνέβαλαν στη δημιουργία της.

Τα εργατικά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για το ρόλο της ΕΕ. Για να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, για να μην πληρώσουν αυτοί τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, βασική προϋπόθεση αποτελεί σήμερα η μαζική απειθαρχία και η αντιπαράθεση με τις επιλογές της ΕΕ. Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής συνδέεται με την πάλη για αποδέσμευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ