Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Εχουμε δικαίωμα σε δική μας πατρίδα

Με τον υπουργό Εργασίας
Με τον υπουργό Εργασίας
Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα έγινε το μεσημέρι στα γραφεία της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με τον υπουργό Εργασίας της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Σαμίρ Αμπντάλα αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του ΠΑΜΕ και των Ελλήνων εργαζομένων στην καταδίκη του Ισραήλ και των συμμάχων του, στην προσπάθεια που κάνουν για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και η σφαγή στη Γάζα, να αποκτήσει ο Παλαιστινιακός λαός τη δική του πατρίδα.

Εκτίμησε ότι το Ισραήλ έχει ήδη χάσει τον πόλεμο, αφού οι θηριωδίες στη Γάζα συμβάλλουν, ώστε ολοένα και περισσότερος κόσμος να καταλαβαίνει το πραγματικό πρόσωπό του και να τάσσεται στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων. Αναφέρθηκε ακόμα στη δύσκολη μάχη που δίνει η Παλαιστινιακή Αρχή, για να αντιπαλέψει την ανεργία και τη φτώχεια που σαρώνουν, συνδέοντας άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα με την αβάσταχτη κατοχή που καταδικάζει χιλιάδες λαού στην εξαθλίωση. «Στόχος μας - είπε - είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις προϋποθέσεις, ώστε να μείνουν οι Παλαιστίνιοι στον τόπο τους και να αντισταθούν, να παλέψουν ενάντια στην κατοχή, που είναι η βασική αιτία της φτώχειας».

Από την πλευρά του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος επανέλαβε τη σταθερή αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος στην Ελλάδα και της ΠΣΟ, στον αγώνα των Παλαιστινίων, επαναλαμβάνοντας ότι καμιά δύναμη δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα του λαού της Παλαιστίνης, πολύ περισσότερο να τα αξιοποιεί για να δικαιολογεί παρεμβάσεις και εγκλήματα.

Τόνισε ότι το ΠΑΜΕ είχε καθήκον να βρεθεί αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη. Οπως έχει καθήκον με κάθε μέσο και μορφή να εντείνει τη δράση του για να πάρει η αλληλεγγύη ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά. Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Παλαιστίνιος υπουργός αναγνώρισε τη στάση αρχών του ΠΑΜΕ στο Παλαιστινιακό ζήτημα και τον καθοριστικό ρόλο της αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής. Το βράδυ, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ είχε συνάντηση και με τον Μαχμούτ Μουσλάχ, βουλευτή της Χαμάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ