Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΟΔΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Β. ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Για ελεύθερη Παλαιστίνη χωρίς κατοχή

Η Επιτροπή Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής (CENA) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) καταδικάζει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της σε όλους τους νέους προοδευτικούς και δημοκρατικούς Παλαιστινίους που συμμετέχουν στην αντίσταση ενάντια στην ισραηλινή επίθεση. Σημειώνει:

«Αυτός ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν αφορά στις λεγόμενες "εχθροπραξίες", στις "εντάσεις" ή στην "κρίση" που δημιουργούν οι ρουκέτες της "Χαμάς". Οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους για να κρύψουν το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι ο επιτιθέμενος και οι Παλαιστίνιοι είναι τα θύματα.

Η CENA καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων Παλαιστινίων και τον τραυματισμό χιλιάδων.

Τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών είναι για άλλη μια φορά ψεύτικα και προκλητικά. Μετά τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ που ποτέ δε βρέθηκαν, τώρα χρησιμοποιούν το λεγόμενο δικαίωμα του Ισραήλ για "αυτοάμυνα".

Για να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το γεωστρατηγικό ρόλο της Μέσης Ανατολής, οι ιμπεριαλιστές, όπως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, πρέπει να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής και η Παλαιστίνη είναι μία από τις προτεραιότητές τους. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και στη δική μας περιοχή, στα Βαλκάνια, όταν ο ιμπεριαλισμός προώθησε διενέξεις και άρχισε τους βομβαρδισμούς μέχρι να καταστραφεί η Γιουγκοσλαβία και να περάσει ο πλήρης έλεγχος της περιοχής στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Η CENA καταδικάζει το γεγονός ότι στην περιοχή μας η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στηρίξει, οργανώσει και χρηματοδοτήσει τις δολοφονίες, όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έχει προωθήσει ένα αντιπαλαιστινιακό κλίμα μέσα και έξω από τα σύνορά της.

Επιπλέον, στην περιοχή μας, η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο δε ρίχνει την ευθύνη στο Ισραήλ ως δολοφόνο και εισβολέα και κρατά μια θέση διφορούμενη. Οι δηλώσεις της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ είναι ιδιαίτερα προκλητικές. Aποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της σειράς των απειλητικών τελεσιγράφων που έχει ψηφίσει η ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώντας τους Παλαιστινίους τρομοκράτες.

Επιπρόσθετα, από τις 8 του Δεκέμβρη η ΕΕ έχει αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ ως μια παραπέρα επιβράβευση για τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων για έξι δεκαετίες.

Αγωνιζόμαστε στις χώρες μας καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα κράτη - μέλη της, καθώς και τις δεσμεύσεις ορισμένων άλλων ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων, για τις συντελούμενες σφαγές, και θα ενισχύσουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, θα ενισχύσουμε τις ενέργειές μας ώστε η νεολαία να μάθει την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη.

Ο αγώνας που διεξάγει ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς στους καθημερινούς μας αγώνες και βρίσκεται στο μυαλό μας συνεχώς. Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη από επεμβάσεις και πόλεμο, με ανοιχτούς δρόμους για την ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς άλλα κατεχόμενα εδάφη και χωρίς άλλους φυλακισμένους Παλαιστινίους αγωνιστές στο Ισραήλ. Είμαστε στο πλευρό σας στον αγώνα σας για ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ».

Σήμερα η διεθνής συνάντηση νεολαιών

Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η Διεθνής Συνάντηση Νεολαιών στο Λίβανο με θέμα «Αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης», την οποία διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και φιλοξενείται από την Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης διοργανώνονται κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις πρεσβείες των ΗΠΑ, χωρών της ΕΕ και αραβικών κρατών, ενώ κινητοποίηση προγραμματίζεται και έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στο Λίβανο. Στη συνάντηση συμμετέχουν μια σειρά Οργανώσεων, η Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ενωση Νεολαίας, η Κομμουνιστική Νεολαία Συρίας, η Επαναστατική Ενωση Νεολαίας Συρίας και η Ενωση Νεολαίας Μπαχρέιν, ενώ την ΚΝΕ θα εκπροσωπήσει ο Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και διευθυντής του «Οδηγητή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφωνία για παλαιστινιακή επιτροπή συμφιλίωσης (2023-08-01 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις συμπαράστασης (2009-01-18 00:00:00.0)
Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης (2006-07-30 00:00:00.0)
«Εχετε στα χέρια σας το αίμα των λαών! » (2006-07-19 00:00:00.0)
«Ραγίζει το τείχος της σιωπής μέσα στο Ισραήλ» (2002-03-02 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στην Παλαιστίνη (2002-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ