Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
Ανησυχία για την «εύθραυστη» κατάσταση στα σύνορα

Ο εκλεγμένος νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (θα ορκιστεί στις 20/1), έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, στο Πακιστάν

Associated Press

Ο εκλεγμένος νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (θα ορκιστεί στις 20/1), έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, στο Πακιστάν
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εξακολουθούν οι δηλώσεις αλληλοκατηγορίας και οι απειλές μεταξύ Ινδίας - Πακιστάν, με αφορμή τις δολοφονικές επιθέσεις της Βομβάης, τον περασμένο Νοέμβρη. Το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες που είναι και πυρηνικές δυνάμεις και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, ανεβαίνει.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, χαρακτήρισε «εύθραυστη» την κατάσταση στα σύνορα των δύο χωρών, εκφράζοντας παράλληλα τη «λύπη» του για τη διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών, Ισλαμαμπάντ - Νέου Δελχί.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν παρέδωσε στην Ινδία τις πληροφορίες που διέθετε σχετικά με το μακελειό της Βομβάης, στα πλαίσια των δεσμεύσεων περί συνεργασίας για την αποκάλυψη, σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης.

Στο Πακιστάν, για να παροτρύνει σε ένταση των ερευνών και να ενθαρρύνει τη συνεργασία με την Ινδία, βρέθηκε και ο Τζο Μπάιντεν, νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον στην υπόθεση...

Χτες, επίσης, υπήρξε νέα βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν, στη Λαχόρη, όταν τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν κοντά στο δημοφιλές θέατρο Αλ Φαλάχ. Οι εκρήξεις ήταν συντονισμένες και πυροδοτούνταν ανά 15 λεπτά. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες, από τα θραύσματα των παραθύρων του θεάτρου.

  • Πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε παραγκούπολη της μεγαλύτερης πακιστανικής πόλης Καράτσι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά (περίπου 22,) να χάσουν τη ζωή τους. Η φτώχεια μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εχθρό των λαϊκών στρωμάτων του Πακιστάν, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανότατα, μετά από φωτιά που άναψαν για να προστατευτούν από το σφοδρό κρύο, κάτι που αποτελεί κοινή πρακτική στις παραγκουπόλεις, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ