Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ανακάλυψαν γιάφκα της «Εργκένεγκον»

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.--

Την αποκάλυψη γιάφκας που οδήγησε στις συλλήψεις στρατηγών και στρατιωτικών αξιωματούχων υπέρμαχων του «κεμαλικού καθεστώτος», υποστηρίζει ότι πέτυχε η τουρκική αστυνομία, σημειώνοντας ότι συνδέονται με την εθνικιστική - παρακρατική οργάνωση «Εργκένεγκον». Στα ευρήματα, όπως έγινε γνωστό, περιλαμβάνονται ένα σχεδιάγραμμα περιοχής κοντά στην Αγκυρα, στο οποίο η αστυνομία ανακάλυψε εκτοξευτές ρουκετών, εκρηκτικές ύλες, 10 χειροβομβίδες και πυρομαχικά, ενώ στο σπίτι άλλου συλληφθέντος βρέθηκαν εννιά περίστροφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος συντηρεί το ίδιο, χρησιμοποιεί και αξιοποιεί τις παρακρατικές - εθνικιστικές οργανώσεις, σε κάθε περίπτωση που θέλει να αποπροσανατολίσει το λαό και να ισχυροποιήσει τη θέση της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στο μεταξύ Τούρκος εισαγγελέας ξεκίνησε χτες έρευνα αναφορικά με την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συντακτών του διαδικτυακού ψηφίσματος με το οποίο ζητείται συγγνώμη για τους φόνους Αρμενίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την έρευνα να εστιάζεται στο αν οι διανοούμενοι που συνέταξαν το ψήφισμα παραβιάζουν το άρθρο 301 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο ποινικοποιεί «την προσβολή του τουρκικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ