Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Χαιρετίζει την πράξη αντίστασης του ποδοσφαιριστή

Τη συμπαράστασή της στον ποδοσφαιριστή από το Μαλί που αγωνίζεται στη Σεβίλλη, Φρεντερίκ Κανουτέ που αντιμετωπίζει ποινή από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επειδή εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Παλαιστινιακό λαό εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), αντιπροσωπώντας 65 εκατομμύρια μέλη από 95 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στον επιθετικό της Σεβίλλης, Φρεντερίκ Κανουτέ, που αντιμετωπίζει ποινή από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία επειδή αποκάλυψε το μπλουζάκι που φορούσε με το οποίο εκφραζόταν η στήριξή του στην Παλαιστίνη, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ο Κανουτέ, πανηγυρίζοντας το γκολ της ομάδας του στον αγώνα ενάντια στην "Deportivo La Coruna" την Τετάρτη αποκάλυψε κάτω από τη φανέλα του μια άλλη με τη λέξη "Παλαιστίνη" τυπωμένη σε πολλές γλώσσες.

Είχε το δικαίωμα να εκφράσει τη στήριξή του στον Παλαιστινιακό λαό. Ενα έγκλημα συντελείται στη Γάζα με περισσότερους από 700 ανθρώπους νεκρούς μέχρι στιγμής και η διεθνής κοινότητα δεν πράττει τίποτα για να το σταματήσει.

Του Φρεντερίκ Κανουτέ του αξίζουν συγχαρητήρια, επειδή έχει ανθρωπισμό και δείχνει την αλληλεγγύη του. Η ΠΣΟ απαιτεί από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να σταματήσει αμέσως τις ενέργειές της ενάντια στον Φρεντερίκ Κανουτέ και να σεβαστεί το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να εκφράζουν την άποψή τους. Είμαστε στο πλευρό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ