Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Αγαπάμε τη ζωή. Πεθαίνουμε για να ζήσουμε!

Τις αδελφικές σχέσεις που συνδέουν τους εργαζόμενους και το λαό σε Ελλάδα και Παλαιστίνη επιβεβαίωσε η χτεσινή συνάντηση στη Ραμάλα

ΡΑΜΑΛΑ (του απεσταλμένου μας Περικλή ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ).--

Η υποδοχή που επιφύλαξε στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. Ηταν αδελφική, όπως και η διαχρονική σχέση των εργαζόμενων στις δυο χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δίωρη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Ενωσης στη Ραμάλα, παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από όλες τις περιοχές της Παλαιστίνης, ακόμα και από τη Γάζα, που έφτασαν στη Ραμάλα, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, ειδικά για να υποδεχτούν την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Καλωσορίζοντας τους Ελληνες συνδικαλιστές, ο πρόεδρος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων Χαϊντάρ Ιμπραχίμ αναφέρθηκε στην τεράστια αξία που έχει για το λαό της Παλαιστίνης η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να επισκεφτεί την περιοχή σε μια τέτοια κρίσιμη ώρα. Στάθηκε σε μία προς μία τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που έχει διοργανώσει το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα από τη μέρα έναρξης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δείχνοντας ότι ο αγώνας των Ελλήνων εργαζομένων περνάει τα σύνορα της χώρας, δίνει κουράγιο, αποτελεί μέσο πίεσης, φέρνει αποτελέσματα.

Η κατοχή τσακίζει κόκαλα

Ο Χαϊντάρ Ιμπραχίμ ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί όλες τις μέρες της σφαγής στη Γάζα. Για τους νεκρούς που μέχρι χτες είχαν φτάσει τους 750 και τους 3.000 τραυματίες που μετρούσαν μέχρι την ίδια ώρα οι Παλαιστίνιοι στην περιοχή.

Με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών
Με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών
Την ώρα της συνάντησης η τηλεόραση δε σταμάτησε να αναμεταδίδει εικόνες φρίκης, ενημερώνοντας ότι από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι 25 ακόμα άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, είχαν χάσει τη ζωή τους. Ο πρόεδρος της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των Παλαιστινίων στάθηκε ακόμα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπιστική βοήθεια για να φτάσει στον προορισμό της.

Ακολούθησε μια αποκαλυπτική συζήτηση για τις συνέπειες που έχει η κατοχή στην εργατική τάξη της Παλαιστίνης. Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, φτάνοντας το 40-50% στη Δυτική Οχθη και εποχικά το 80-90% στη Λωρίδα της Γάζας. 150.000 Παλαιστίνιοι που δούλευαν στο Ισραήλ πριν χτιστεί το τείχος του αίσχους έχουν μείνει χωρίς δουλειά. 11.000 ακόμα είναι στις φυλακές. Από τα εργοστάσια της περιοχής μόνο το 25% δουλεύει.

Η κατοχή και η περικύκλωση έχουν καταδικάσει το λαό στην ανέχεια, αναδεικνύοντας ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αν η συζήτηση περιστρέφεται κάθε φορά γύρω από την κάθε νέα πρόκληση των Ισραηλινών, που επιδιώκουν να δημιουργούν τετελεσμένα. Λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο με τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να καταδικαστούν όσοι κρατούν «ουδέτερη» στάση

Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Πέρρος, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη, την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων εργαζόμενων, είπε πως στόχος της πάλης Ελλήνων και Παλαιστινίων είναι να «επισκεφτούμε σύντομα την Παλαιστίνη ελεύθερη, στο δικό της κράτος». Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, απαίτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και η σφαγή στη Γάζα και να καταδικαστούν όσοι κρατούν ουδέτερη στάση μπροστά στο έγκλημα.

Ο Γ. Πέρρος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, παρέδωσε στη Γενική Ενωση χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των εργαζόμενων στην Ελλάδα και δεσμεύτηκε για ένταση των εκδηλώσεων αλληλεγγύης το επόμενο διάστημα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δυο τοποθετήσεις Παλαιστινίων ξεχώρισαν. Ενας συνδικαλιστής από τη Ραμάλα είπε πως υποφέρουν από τα ΜΜΕ της ΕΕ, που παρουσιάζουν τους Παλαιστίνιους σαν τρομοκράτες και στηρίζουν το Ισραήλ. Και ένας συνάδελφός του οικοδόμος έκλεισε τη ζεστή συζήτηση λέγοντας: «Είμαστε λαός που αγαπάει τη ζωή. Και όταν πεθαίνουμε, πεθαίνουμε για να ζήσουμε!».

Αργά το απόγευμα, η αντιπροσωπεία απέτισε φόρο τιμής στο μαυσωλείο του Γιασέρ Αραφάτ και επισκέφτηκε με τους Παλαιστίνιους συνδικαλιστές σημεία του τείχους όπου η βαρβαρότητα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης δύσκολα μπορεί να περιγραφεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξάνονται τα θύματα (2017-12-19 00:00:00.0)
Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι θύματα της κατοχικής βίας... (2016-04-28 00:00:00.0)
Η ισραηλινή θηριωδία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (2014-08-12 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο επικεφαλής του κράτους - φονιά (2010-08-17 00:00:00.0)
«Δε θα υποκύψουμε» διαμηνύει σε ΗΠΑ και ΕΕ ο Χανίγια... (2006-04-15 00:00:00.0)
Στην τηλεόραση του «902» (2003-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ