Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψέματα και συκοφαντίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Παλιά τους τέχνη κόσκινο, λέει ο λαός μας. Παροιμία, που ταιριάζει γάντι στους κυβερνώντες και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφού η διάχυση των ευθυνών και η συσκότιση της αλήθειας αποτελούν μόνιμα χαρακτηριστικά της τακτικής τους. Το ίδιο έκανε και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γ. Λιάνης, στην προχτεσινή, μεταμεσονύχτια εκπομπή «Διαξιφισμοί» του «Μέγκα», στη διάρκεια της οποίας, μιλώντας για το θέμα των «διαπλεκομένων», επιχείρησε να μπλέξει και το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας - όλο... νόημα - ότι το 1989, η τότε υπουργός Πολιτισμού, Ντόρα Μπακογιάννη, έδωσε 1 δισ. δραχμές στο ΚΚΕ, για την αγορά του κτιρίου της οδού Μπουμπουλίνας από το ΥΠΠΟ.

Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, λοιπόν, σημειώνουμε τα παρακάτω πασίγνωστα γεγονότα, που μερικοί σκόπιμα κάνουν πως... ξεχνούν ή άλλοι μπερδεύουν ημερομηνίες, λόγους, αιτίες, πρόσωπα και πράγματα:

1. Η μεταβίβαση του κτιρίου της Μπουμπουλίνας έγινε στα τέλη 1992, αρχές 1993.

2. Το τίμημα ορίστηκε κατόπιν εκτίμησης των ορκωτών εκτιμητών και των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών, παίρνοντας υπόψη και την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

3. Το ΚΚΕ απέρριψε προτάσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, με υψηλότερο τίμημα, γιατί προτιμούσε το ιστορικό αυτό κτίριο να βρεθεί στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.

4. Ο κ. Λιάνης, ας κοιτάξει καλύτερα τον περίγυρό του και να μην προσπαθεί, με συκοφαντίες και ψέματα, να μπλέξει το ΚΚΕ στα «διαπλεκόμενα». Να περιμένουμε, άραγε, μια επανόρθωση εκ μέρους του, στην επόμενη τηλεοπτική του παρουσία;

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε και να καταγγείλουμε το εξής: Δύο μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προσπάθησαν αλλεπάλληλες φορές να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, στη διάρκεια της εκπομπής, αλλά δεν τους δόθηκε η δυνατότητα αυτή από τους συντελεστές της. Προφανώς, τα όσα ευαγγελίζονται περί δημοκρατίας και ισοτιμίας δε συμπεριλαμβάνουν και το ΚΚΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ