Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μειονότητα για ... μειονότητα

Η Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα της Θράκης, με χτεσινή ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην «αντιδημοκρατική στάση της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη γειτονική χώρα», παρέχοντας στήριξη στους Βορειοηπειρώτες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι μουσουλμάνοι της Θράκης κατηγορούν τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ της Ελλάδας για υποκρισία, υποστηρίζοντας ότι θα αντιδρούσαν όπως οι Αλβανοί, εάν στις δημοτικές εκλογές κυμάτιζε στη Θράκη η τουρκική σημαία.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται «Τουρκική Μειονοτική Κίνηση», τονίζεται ότι «η αστυνομοκρατία, η παρεμπόδιση μειονοτικών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η εκτεταμένη βία και νοθεία προσβάλλουν συνολικά το αλβανικό πολιτικό σύστημα, εντείνουν τον εθνικισμό και το ρατσισμό, τορπιλίζουν οποιαδήποτε απόπειρα αρμονικής συμβίωσης πολιτών με διαφορετική εθνική καταγωγή».

Ωστόσο, επισημαίνεται έλλειψη ψυχραιμίας αλλά και υποκρισία από τμήματα του ελληνικού πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ και προστίθεται ότι το ψυχροπολεμικό κλίμα, που δημιουργείται μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, δεν προάγει τα δικαιώματα και τα αιτήματα της ελληνικής μειονότητας που ζει στη γειτονική χώρα.

«Πώς θα αντιδρούσαν όλοι αυτοί οι κήρυκες της "εθνικής υπερηφάνειας", εάν στις ελληνικές δημοτικές εκλογές η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης διαδήλωνε ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες και ψέλνοντας τον τουρκικό εθνικό ύμνο, κάτι βεβαίως που πολύ καλά δεν κάνει», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση των μουσουλμάνων της Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ