Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Επιμένει σε «σκληρή» στάση

Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας επικαλείται η ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για λήψη πιο σκληρών μέτρων απέναντι στην Αλβανία. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να πείσει ότι δεν κινείται από εθνικιστική σκοπιά, αλλά ότι στόχος είναι να αντιληφθεί η ηγεσία της Αλβανίας ότι η πολιτική της φιλίας και της οικονομικής βοήθειας δεν μπορεί να είναι μονομερής και μονόδρομος.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν η αρμόδια τομεάρχης Ντ. Μπακογιάννη και οι έξι βουλευτές που είχαν επισκεφτεί την περασμένη Κυριακή την Αλβανία, καταγγέλθηκε η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και η τρομοκρατία που ασκήθηκε σε βάρος της στο β` γύρο των δημοτικών εκλογών τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το κόμμα του Μπερίσα, αλλά την ίδια στιγμή επικρότησαν τη «συγκλονιστική αντίδραση των Χειμαρριωτών να συγκεντρωθούν στην παραλία και να ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο» της Ελλάδας.

Η Ντ. Μπακογιάννη κατήγγειλε την «επίσημη εισαγωγή του ανθελληνισμού στον αλβανικό δημόσιο βίο» και τόνισε ότι «οφείλουν να αντιληφθούν οι πάντες ότι πρέπει να ισχύσει η αρχή της αμοιβαιότητας», την οποία, όπως είπε, υποβαθμίζει η κυβέρνηση χάριν του καλού κλίματος. Η υπεράσπιση της ελληνικής μειονότητας, πρόσθεσε, δεν είναι εθνικισμός, αλλά «ιερή υποχρέωση για το σύνολο των βουλευτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ