Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μόνο δικαίωμα που έχουμε είναι να προχωρήσουμε μπροστά

Αποσπάσματα από τις ομιλίες των αντιπροσώπων

«Το πώς χειριστήκαμε την υπόθεση του 15χρονου μαθητή βοήθησε να ωριμάσει και να κατανοηθεί ο ρόλος της ΚΝΕ, καθώς η Οργάνωσή μας πρωτοστάτησε στο να αναπτυχθούν αγώνες και έδωσε τη μάχη για τον προσανατολισμό τους», ανέφερε ένας νεολαίος αντιπρόσωπος. Ειδικότερα για την Αχαΐα, μια αντιπρόσωπος τόνισε: «Στο χώρο των μαθητών, με επιμονή και αρκετό κόπο, έχουμε καταφέρει να είναι στραμμένη η προσοχή της Οργάνωσης στην πολιτική και μαζική δράση με στόχο την αναζωογόνηση του μαθητικού κινήματος, όχι μόνο σε φάσεις εξάρσεων, αλλά καθημερινά, σταθερά».

Την πείρα της Οργάνωσης από τη δουλειά με τη νεολαία μετέφερε αντιπρόσωπος από την Ηλεία: «Ο δρόμος για να στεριώσουν το Κόμμα και η ΚΝΕ σε χώρους νεολαίας είναι η σταθερή, καθημερινή παρουσία της Οργάνωσης με όλους τους τρόπους και τις μορφές, αξιοποιώντας και την πολιτική μας παρέμβαση αλλά και τη δυνατότητα που μας ανοίγει το συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, φέρνοντας τους σπουδαστές σε επαφή με το ταξικό εργατικό κίνημα, αλλά και η προσπάθεια να πρωτοστατούμε και να οργανώνουμε τις διεκδικήσεις τους».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό χώρο στην Ηλεία, αντιπρόσωπος από το νομό ανέφερε: «Αρκετές Ενώσεις νέων παραγωγών που συγκροτήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ με επιδοτήσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ για την αναδιάταξη των καλλιεργειών, είναι ουσιαστικά οι Ενώσεις που δραστηριοποιούνται οι νέοι καπιταλιστές αγρότες που δρουν στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Δε μιλάμε απλά για καλλιεργητές γης, αλλά για παραγωγή - συσκευασία - πώληση. Σε αυτές τις Ενώσεις συναντιούνται με μεγάλη αρμονία τα στελέχη και οι τοπικοί άρχοντες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ».

Πλούσια η εμπειρία από τη δουλειά στην εργατική τάξη:

-- «Ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος στα δικαιώματα των μεταναστών που είναι ιδιαίτερο μέρος της εργατικής τάξης, οργανώνοντας τους μετανάστες συναδέλφους μας στα κλαδικά σωματεία, φτιάχνοντας επιτροπές μεταναστών. Ολα τα ταξικά σωματεία έχουν μετανάστες στα ΔΣ τους, ενώ έχουν γίνει στρατολογίες και στο Κόμμα».

-- «Στο γκέτο της ΠΟΤΑ, τρεις - τέσσερις σ. άνοιξαν δρόμο πολιτικής και συνδικαλιστικής παρέμβασης και επικοινωνίας με τους πάνω από 1.000 εργαζόμενους, που το 80% είναι μετανάστες. Στήσαμε το παράρτημα του συνδικάτου στο εργοτάξιο. Δεχτήκαμε τρομερές πιέσεις, φοβέρες, απειλές της ζωής συντρόφων, τρομοκρατία εργαζομένων, απόλυση συνδικαλιστή πρωτοπόρου μετανάστη. Κηρύχτηκε 24ωρη εργοταξιακή απεργία. Η εργοδοσία έχει λυσσάξει από την ήττα της, προσπαθεί να βρει τρόπους αντεπίθεσης. Εμείς το μόνο δικαίωμα που έχουμε είναι να προχωρήσουμε μπροστά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ