Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Καθυστερεί η χορήγηση συντάξεων από Βουλγαρία - Ρουμανία

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το ζήτημα της επίσπευσης της χορήγησης συντάξεων στους δικαιούχους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες από τις χώρες τους, έθεσε στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του ο Θ. Παφίλης, «είναι γνωστό ότι από την 01/01/2007, η Ρουμανία και η Βουλγαρία εντάχθηκαν στην ΕΕ, εφαρμόζοντας από αυτή την ημερομηνία τους Κοινοτικούς Κανονισμούς 1408/71 και 574/72 στις διακοινοτικές κοινωνικοασφαλιστικές σχέσεις των κρατών - μελών. Αμέσως μετά την ένταξη των δύο αυτών χωρών στην ΕΕ, οι Ελληνες επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία υπέβαλαν αιτήσεις - μέσω των ασφαλιστικών φορέων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, Λογιστήριο του Κράτους), προς τους Οργανισμούς Σύνδεσης των δύο κρατών για θέματα συντάξεων και διαπίστωσης χρόνου ασφάλισης στις διευθύνσεις: Ρουμανία: CASA NATIONALA DE PENSII SI ALTE DREPTURI DE ASIGURARI SOCIALE, str. Latina 8, Sector 2., Βουλγαρία: NATIONAL SOCIAL SECURITY INSTITUTE, 62-64, Alexander Stabilinsky Blvd., Sofia 1303».

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «πέρασαν δύο χρόνια και οι Ελληνες επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες από τις δύο αυτές χώρες ανησυχούν για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη χορήγηση συντάξεων για τα δεδουλευμένα τους» και καλεί την Επιτροπή να απαντήσει αν προτίθεται να «συμβάλει, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση συντάξεων στους δικαιούχους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες από τις χώρες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ