Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Για τη στιγμή να ετοιμάζεσαι

Σσσσσ... Είναι αλήθεια, λοιπόν, κινδυνεύουμε; Γιατί τι άλλο σημαίνει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός βγήκε στα δελτία των 8 με διάγγελμα; Κι ο άλλος; Είναι έτοιμος, λέει, να κυβερνήσει για να μας σώσει.

Καλό το διάλειμμα, αλλά πάμε πάλι από την αρχή. Αστεία πράγματα λένε. Εχεις πια αρκετή πείρα. Μόλις αρχίζουν εκείνα τα «όλοι» ξέρεις ότι πρόκειται για απάτη. Απλώς είναι ο κώδικας. Οταν λένε «όλοι» εννοούν πάντα ότι πρέπει να πληρώσουν πάλι τα μόνιμα υποζύγια. Οταν μιλάνε για «διατήρηση της ανάπτυξης» αναφέρονται στα καπιταλιστικά κέρδη και δεν το κρύβουν, καθώς αμέσως μετά συνεχίζουν με αναφορές στην «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας». Αυτήν που έχει καταντήσει ως και τα πανεπιστήμια να δουλεύουνε σαν σούπερ μάρκετ.

Την ώρα που λένε «όλοι να πληρώσουμε», με την επόμενη πρόταση δείχνουν ποιος θα κερδίσει. Ο καπιταλιστής που θα υλοποιήσει τη «δημόσια επένδυση». Πώς θα πληρωθεί; Με «περικοπή δημοσίων δαπανών» που παραπέμπουν σε κοινωνικές παροχές. Και τι θα αντικαταστήσει τις κομμένες κοινωνικές παροχές; Οι «μεταρρυθμίσεις». Ο,τι παραπέμπει σε δημόσιο, να γίνει ιδιωτικό. Είναι το μόνο που δεν αναστέλλεται. Κι αυτό ακριβώς το θράσος είναι που δίνει το μέτρο των συσχετισμών. Που αν δεν αλλάξουν άρδην και ανατρεπτικά, το μαύρο θα γίνεται πιο μαύρο.

Θες κι άλλα για να διαμορφώσεις κώδικα που να σου ξεκλειδώνει γρήγορα ό,τι ακούς; «Χτύπημα της φοροδιαφυγής». Σημαίνει να βλαστημάς την ώρα που πίστεψες πως αρκεί να είσαι μισθωτός που του κρατούν το φόρο πριν ακόμα εισπράξει το μισθό. Γιατί έχεις ακόμα πολλά να πληρώσεις. Με κάθε τσίχλα, μα με κάθε τσίχλα θα πληρώνεις ΦΠΑ. Ετσι θα υπάρχει δημόσιο χρήμα για δημόσιες επενδύσεις και ιδιωτικό σεντούκι.

Το καλύτερο όλων είναι η μόνιμη «στήριξη των ασθενέστερων». Πριν αρχίσεις να κάνεις χαρούλες συμπληρώνει αυτός που κάθεται ήδη στο σβέρκο σου: «στα όρια αντοχής της οικονομίας». Εχεις δει ποτέ στη μέχρι τώρα ζωή σου να λένε ότι αντέχει η «οικονομία»;

Σ' ένα μόνο λένε αλήθεια. Οτι πασχίζουν για την «κοινωνική συνοχή». Ακριβώς! Αν μέχρι τώρα ένα παιδί έφευγε από το σπίτι στα 30, τώρα θα μένει να τρώει από τη σύνταξη του γέροντα μέχρι να γίνει το ίδιο γέροντας, ελπίζοντας σε ένα πιάτο φακές από την πρόνοια.

Ομορφος κόσμος. Τρέμει την κοινωνική έκρηξη και καλλιεργεί - επαυξάνει τον τρόμο ελπίζοντας ότι θα παγώσει την ταξική πάλη. Ελα που η ταξική πάλη δεν περιμένει επιθεωρητή εργασίας να διαπιστώσει πως δεν κατάλαβε ότι υπάρχει εκμετάλλευση...

Δηλαδή, αν δε γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, φίδι που μας έφαγε; Σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί στον ορίζοντα. Τουλάχιστον αυτό βεβαιώνει ο Καρακούσης στο «Βήμα». Σε βαθμό που να μην κρύβεται για τη σπουδή του να ανακατέψει και τα διάφορα τρομοκρατικά που περιγράφει. Και ο νοών νοείτω...

Και σα να μη φτάνουν οι καταποντισμοί, υπάρχει και κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα.

Αν το πάρεις αλλιώς, σημαίνει ότι πάνε καλά τα πράγματα. Οσο πιο αδύναμοι αυτοί, τόσο μεγαλύτερη η ελπίδα να δυναμώσεις εσύ.

Κι επειδή αυτό είναι που φοβούνται, γράψε στα παλιά σου τα παπούτσια όσα με τρόμο σου περιγράφουν για την οικονομία. Εσύ να προσέχεις αυτά που γράφουν και περισσότερο αυτά που κάνουν για να γίνει πιο ισχυρό το κράτος τους. Γιατί το κρίσιμο σ' αυτή τη φάση είναι η στερέωση της αστικής εξουσίας. Ξέρουν πως όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος και το κράτος τους πρέπει να ναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τη «στιγμή»...

Ασχετο: Επαιρνε, λέει, αμοιβές ο Κουσνέρ για συμβουλές σε ιδιωτικές εταιρείες και δήλωνε κατοικία σε ένα νησί για να παίρνει και οδοιπορικά. Συκοφαντίες. Ο άνθρωπος ήταν απλά και παραμένει η προσωποποίηση του όρου «ΜΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ