Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ - ΔΙΩΞΕΙΣ σε συνδικάτα και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Σήμερα, στη 1 μ.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 5, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Μονοπώλια και κράτος χτυπούν τους εργάτες. Υπεύθυνη για την αποθράσυνση του κεφαλαίου είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και το αντεργατικό πλαίσιο που οικοδόμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • Με μια καλά σχεδιασμένη και στοχευμένη παρέμβαση, η πολυεθνική «Τζάμπο» επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες. Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαιτεί να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου και απειλεί με φυλάκιση και χρηματικές κυρώσεις συνδικάτα και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
  • ΚΚΕ: Οι καπιταλιστές επιτίθενται με αγριότητα συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων και, πολύ περισσότερο, στη συνδικαλιστική, ταξική τους δράση, προκειμένου να φορτώσουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους. Η απάντηση και ο μονόδρομος για την εργατική τάξη είναι να οξύνουν αποφασιστικά την ταξική πάλη κατά του κεφαλαίου, των μηχανισμών και των κομμάτων του. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
  • ΠΑΜΕ: Η πρόκληση αυτή, της επιχείρησης «Τζάμπο», είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ