Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι δεδομένοι εντός των τειχών

«Οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι προτιμούν να μετακομίζουν στην προσωρινότητα των αναποφάσιστων ή να απαντούν "κανένας" όταν τους τίθεται το δίλημμα "Καραμανλής ή Παπανδρέου", ουδείς, όμως, σπεύδει να αναζητήσει λύσεις και απαντήσεις σε κάποια τρίτη επιλογή. Διότι, απλά, μια τέτοια επιλογή δεν υπάρχει, ούτε είναι εύκολο να υπάρξει» (ο Σ. Κοτρώτσος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η κερδώα Παιδεία που τους ενώνει

«Παρατηρείται μια έντονη κινητοποίηση πανεπιστημιακών, οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους και αντιλαμβάνονται πλήρως το τέλμα των ελληνικών πανεπιστημίων. Ας ελπίσουμε ότι στις επικείμενες εκλογές θα επικρατήσουν οι δυνάμεις που θέλουν πανεπιστήμια ανοικτά και ανταγωνιστικά στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Υποχρέωση όλων των καθηγητών, που θέλουν να αλλάξει κάτι επιτέλους στα ΑΕΙ, είναι να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...και η οικολογία του κέρδους

«Τα βιοκαύσιμα αποδεικνύονται υπεύθυνα για την απελευθέρωση περισσοτέρου διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, από όσο διοξείδιο μπορούν να υποκαταστήσουν με την εξοικονόμηση πετρελαίου (...) η μελέτη προειδοποιεί ότι "αν κινούμε τα αυτοκίνητά μας με βιοκαύσιμα που παρήχθησαν στους τροπικούς, στην ουσία καίμε τα βροχο-δάση μέσα στα ρεζερβουάρ της βενζίνης μας" (...) για τις υψηλής απόδοσης ενεργειακές καλλιέργειες, όπως τα ζαχαροκάλαμα, θα χρειαστούν 40 έως 120 χρόνια για να "αποσβεστεί" αυτή η προσθήκη άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Για τις χαμηλότερης απόδοσης ενεργειακές καλλιέργειες, όπως η σόγια και το καλαμπόκι, θα χρειαστούν 300 έως 1.500 χρόνια» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ