Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βλεπουν... μακρια

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ και αυτο! Ο Σημίτης -ειπαν- κανει πλέον... μεγάλα σχέδια για τον εαυτο του. Συζητά το ενδεχόμενο να εξαντλησει την τετραετία, προκειμένου να ειναι -εάν κερδισει τις εκλογες- ο πρωθυπουργος που θα οργανώσει την Ολυμπιαδα του 2004 και στην συνέχεια να βάλει υποψηφιοτητα για προεδρος της Δημοκρατίας!

Τοσο πολυ... μακροπροθεσμη πολιτική σκέψη λοιπον απεκτησαν οι εκσυγχρονιστές! Οι ανθρωποι βλεπουν... δεκαετίες μπροστά κι εμεις είμαστε μαλλον αρκετα πισω σε σχέση με τέτοια μεγαλεπήβολα πολιτικά οράματα!

Βέβαια, τα παραπάνω, μπορεί να είναι απλώς και μόνο φήμες.

Εδώ, που τα λέμε, για να κάνει κάποιος σχέδια με τόσο μακρόχρονη προοπτική, πρέπει να έχει πλήρως εξασφαλισμένη τη λαϊκή ψήφο, για να βγαίνει πρώτο -τουλάχιστον- κόμμα και με τη βοήθεια κάποιου καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος, να παίρνει την πλειοψηφία της βουλής.

Απ' ότι έχουμε καταλάβει, πάντως, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί δεδομένη τη λαϊκή ψήφο, ούτε καν μέχρι το Σεπτέμβρη. Πρόωρες εκλογές προτείνουν -λένε τα σχετικά ρεπορτάζ- όλοι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτους και καλύτερους αυτούς των οικονομικών υπουργείων.

Κάτι ξέρουν αυτοί...

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, παντως το παρασκηνιο που μαθαίνουμε ειναι αν μη τι αλλο ενδιαφερον. Συναντησεις Καραμανλή με Μητσοτάκη στο σπιτι του Μολυβιατη, ενδιαμεση η Μπακογιαννη, παρέμβαση του επίτιμου για να αποσοβηθεί «ανταρσία» στη Κρήτη και αλλα τέτοια...

Τελικά, το να εισαι αρχηγος σε αυτο το κομμα δεν ειναι και... οτι καλυτερο μπορεί να σου τύχει! Κατι οι γνωστοι «βαρώνοι» της Ρηγγιλης, κάτι ο επιτιμος που εδειξε τελος παντων για μια ακομα φορα αυτές τις μερες οτι δεν συγχωρεί, κατι οι ακρο-δεξιοι που γκρινιάζουν...

Μαλλον μοιάζει με ανέκδοτο της σειράς ο Πυργος της Βαβελ μπροστα σε αυτή την κατασταση. Βεβαιως μην νομιζετε οτι στο ΠΑΣΟΚ η οποια συνοχή που φαίνεται να εμφανιζει ειναι αληθινη. Απλα οι περιστασεις δεν βοηθουν τις... αιρετικες τασεις τωρα τελευταια.

Το υπόβαθρο και οι σχετικές διαθέσεις, πάντως, υπάρχουν. Χαρακτηριστικά ήταν όσα έλεγε, προχθές, γνωστός «διαφωνών», εκτιμώντας την ετοιμότητα του Κ. Σημίτη, να απαντήσει στον «ελιγμό» του Κ. Καραμανλή: Τελικά, ο πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που ξαφνιάσθηκε τόσο πολύ, που ψεύδιζε κι έκανε αλλεπάλληλα σαρδάμ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ