Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοφανής ποινή!

Εξάντλησε κάθε αυστηρότητα προχτές το δικαστήριο στο πρόσωπο του Δ. Ρέλλου, καταδικάζοντάς συνολικά σε τρία χρόνια φυλάκιση (δύο χρόνια και 11 μήνες), χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα! Πρόκειται για μια πρωτοφανή ποινή στα δικαστικά χρονικά, να καταδικάζεται κάποιος σε φυλάκιση τριών χρόνων για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το δικαστήριο, ουσιαστικά, δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να φέρει μάρτυρες και καταδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και πως αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, για τα οποία απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη, χωρίς να βρει καμιά κατανόηση.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της δίκης, και με αφορμή τη στάση του προέδρου του δικαστηρίου Δ. Κιτρίδη, ο κατηγορούμενος είπε: «Μήπως, ο Γιαννόπουλος σου υποσχέθηκε να σε κάνει αρεοπαγίτη και γι' αυτό συμπεριφέρεσαι έτσι;». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε ότι αυτό «εξαρτάται από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο και όχι από τον υπουργό Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ