Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θα κάνουμε τις εκλογές όποτε θέλουμε»!

Ο Κ. Σκανδαλίδης δεν απέκλεισε χτες το ενδεχόμενο για προκήρυξη εκλογών πριν το καλοκαίρι

Η χτεσινή δήλωση του Κ. Σημίτη ότι οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν «από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2000» (!) πέραν της απόδειξης για το πόσο ο πρωθυπουργός... σέβεται αυτούς τους περίφημους θεσμούς, συνιστά και την καλύτερη επιβεβαίωση ότι ο δρόμος της «εκλογολογίας» θα είναι μακρύς, και θα διαρκέσει για όσο διάστημα αυτή η τακτική εξυπηρετεί τις εκλογικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ.

Η παραπάνω δήλωση του Κ.Σημίτη, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - παρά το γεγονός ότι συνεργάτες του αργότερα προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντας ότι...«ο πρόεδρος αστειευόταν» - δίνει και το στίγμα των κυβερνητικών αναζητήσεων το επόμενο διάστημα. Αναζήτηση που δεν είναι άλλη από τον προσφορότερο για το ΠΑΣΟΚ χρόνο προκήρυξης των εκλογών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι και χτες σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ άφηναν υπονοούμενα και για το χρόνο, αλλά και για την αιτία - επίκληση της οποίας θα κάνει το ΠΑΣΟΚ - για την προκήρυξη των εκλογών. Συγκεκριμένα, ο Κ.Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», κάθε άλλο παρά απέκλεισε οι πρόωρες εκλογές να γίνουν πριν το καλοκαίρι. Με δηλώσεις του επίσης ο Θ. Τσουκάτος ισχυρίστηκε ότι η πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ θα μπορούσε να είναι επαρκής «εθνικός λόγος» για να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ