Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «Ρ»
Καταδικάζουν την ενέργεια Γιαννόπουλου

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Θύελλα διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους στον Τύπο έχει ξεσηκωθεί για τη μήνυση του Ευάγ. Γιαννόπουλου εναντίον της εφημερίδας μας, καθώς και για τη νέα φίμωση που επιχειρείται στο «Ριζοσπάστη», αλλά και στον Τύπο γενικότερα.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης να υποβάλει μήνυση και αγωγή με εξοντωτική οικονομική διεκδίκηση κατά της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Ενέργειες που δυσχεραίνουν την ελευθεροτυπία και την απρόσκοπτη πληροφόρηση του λαού δεν μπορεί να εκδηλώνονται σε μια εποχή που η πληροφόρηση είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Ούτε συμβάλλει στη διατήρηση ομαλών σχέσεων ή επιθέσεων εναντίον αιρετού εκπροσώπου του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Καλύτερα να αναζητείται η διαφάνεια των πραγμάτων και να αίρονται οι παρεξηγήσεις με δημοσιογραφική έρευνα και διάλογο, παρά με τη "μηνυσιομανία" των τελευταίων ημερών».

  • Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων.

Το ΔΣ της Ενωσης: «Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη, στην εφημερίδα του αγώνα και της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, τη μόνη εφημερίδα συμπαραστάτη των εργατών και της αλήθειας. Καταδικάζουμε την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης που βάλλει ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και φυσικά στο δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται σωστά».

Εμείς σαν εργαζόμενοι, συνεχίζουν, στο χώρο του Τύπου θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τη δημοκρατική πληροφόρηση του λαού μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα Συνδικαλιστικά τους όργανα να δημιουργήσουμε την ασπίδα προς την κατεύθυνση αυτή με τη δημιουργία του ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων απέναντι στο ενιαίο μέτωπο των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Και καταλήγουν: «Είναι χρέος και επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας του ενιαίου Συνδικάτου στο χώρο του Τύπου, όλων των εργαζομένων. Τέλος υπερασπίζουμε τις 80χρονες κατακτήσεις του λαού μας και αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη διεύρυνσή τους. Η νέα τάξη πραγμάτων που θέλουν να μας επιβάλουν δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ