Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάθε χρόνο και χειρότερα για το λαό μας...
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ
για τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Τα φανταχτερά λαμπιόνια και τα κατασκευασμένα τηλεοπτικά  «σόου», δεν μπορούν να συγκαλύψουν εντελώς την ακρίβεια, την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τη δυστυχία, που επικρατούν και τα φετινά Χριστούγεννα

Τα γιορτινά της προσπάθησε να φορέσει χτες η αγορά και μαζί της, η ακρίβεια. Στη Βαρβάκειο αγορά της Αθήνας και στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου και των άλλων συνοικιών της πρωτεύουσας, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη επειδή η κακοκαιρία αλλά και η οικονομική στενότητα, ανάγκασε φέτος περισσότερα εργαζόμενα νοικοκυριά να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα. Παράλληλα με την αυξημένη κίνηση στην αγορά, «τσίμπησαν» και οι τιμές σε ορισμένα είδη, όπως στο κατσίκι και ορισμένα οπωρολαχανικά.

Συγκεκριμένα, στη Βαρβάκειο αγορά της Αθήνας, οι τιμές λιανικής πώλησης κυμαίνονταν (σε δραχμές ανά κιλό) ως εξής: ντόπια γαλοπούλα από 2.000 μέχρι 2.200, αρνάκι 2.400 έως 2.800 και το κατσικάκι έφτανε τις 2.900 δραχμές το κιλό. Οι τιμές κρεάτων στα συνοικιακά κρεοπωλεία, ήταν αρκετά υψηλότερες. Με δεδομένο, δε, ότι φέτος θα κάνουν τις γιορτές στην Αθήνα περισσότερες οικογένειες εργαζομένων, είναι πολύ πιθανό να δούμε σήμερα τις τιμές στα κρέατα και στα οπωρολαχανικά να «τσιμπάνε» κι άλλο, με πρωτοβουλία των μεγαλοχονδρεμπόρων που - φουσκώνοντας ανεξέλεγκτα τις τιμές και με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους - εξανέμισαν πριν την ώρα του το 13ο μισθό και ροκάνισαν τα λαϊκά εισοδήματα.

ΣΕΛΙΔΕΣ 12 _ 13


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ