Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Αλλοι επτά Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από νέα βομβιστική επίθεση σε σιιτική συνοικία της πρωτεύουσας, την τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες τρεις ημέρες, με προφανή στόχο την αναζωπύρωση της σεχταριστικής έντασης. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ υπέγραψε συμφωνία παράτασης μέχρι την 31η Ιουλίου των προγραμμάτων εκπαίδευσης των ανδρών των ιρακινών σωμάτων ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι δε θα υπάρξει καμία αποστολή εμπόλεμων μονάδων.

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το 21μελές πλήρωμα Αμερικανών του σκάφους «Μάερσκ Αλαμπάμα», που είχε ναυλωθεί από τη δανέζικη εταιρεία «Maersk», (η οποία συνεργάζεται μεταξύ άλλων κατά καιρούς και με το Πεντάγωνο), ανακατέλαβε το πλοίο που είχαν λίγες ώρες πριν καταλάβει Σομαλοί πειρατές κοντά στις σομαλικές ακτές.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 171.000.000 Ινδονήσιοι ψηφοφόροι για την εκλογή της 560μελούς Εθνοσυνέλευσης, του 128μελούς Περιφερειακού Συμβουλίου Αντιπροσώπων και τοπικής αυτοδιοίκησης. Το αποτέλεσμα των εκλογών, που δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να εκλέξουν άμεσα το βουλευτή της προτίμησής τους, θα κρίνει ποια κόμματα θα θέσουν υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές του Ιούλη, αφού θα συμμετάσχουν μόνο όσα σήμερα συγκεντρώσουν εκλογικό ποσοστό από 20% και άνω...

ΝΙΑΜΕΪ.-- Η κυβέρνηση του Νίγηρα και εκπρόσωποι τριών ανταρτικών οργανώσεων της νομαδικής φυλής των Τουαρέγκ συμφώνησαν χτες στην Τρίπολη της Λιβύης να τερματίσουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρηνευτικής συνθήκης.

ΣΟΦΙΑ.-- Μεταλλεργάτες πραγματοποίησαν πορεία στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια, αποκλείοντας βασικούς κεντρικούς άξονες, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών τους.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν χτες στην Μπανγκόγκ ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπχισίτ Βετζατζίβα και επαναφορά της προηγούμενης κυβέρνησης του Τακσίν Σιναουάτρα, η οποία υποστηρίζουν ότι εκδιώχθηκε άδικα και παράνομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ