Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Κάθε τόπος να γίνει κάστρο πάλης

-- κα ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΠΕ): Πρώτον, θέλω να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι οι ευρωεκλογές είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. Και δεύτερον, εάν βάζετε τον πήχη στο να βγείτε τρίτο κόμμα.

-- Α. Π.: Ως ένα βαθμό είναι πρόκριμα. Δηλαδή είναι κανένα σοβαρό θέμα αυτό; Με συγχωρείς που στο λέω. Κάθε μάχη είναι πρόκριμα για την επόμενη, είναι ένας σταθμός για την επόμενη. Το ζήτημα είναι τι πρόκριμα είναι. Θα γίνει ένα βήμα ενίσχυσης της λαϊκής αντίστασης ή δε θα γίνει; Αυτό είναι το κυριότερο. Εμείς αυτό είναι το πρόκριμα που δίνουμε σημασία.

Καταρχήν είμαστε τρίτο κόμμα. Τι θα βάλουμε σα στόχο, να πάμε δεύτερο; Δεν πετάμε στα σύννεφα. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι με πέντε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουμε βάλει μπουρλότο στο δικομματισμό και επίκειται «μπιγκ μπανγκ» και μεγάλη σεισμική αλλαγή.

Αλλοι τα λέγανε αυτά και τώρα τρέχουν ασθμαίνοντας. Ετσι ανατρέπεται ο δικομματισμός, έτσι εύκολα; Με πύρινους λόγους και με μία διαδήλωση ή με την πέτρα και την κουκούλα; Εχει ακόμα ψωμί. Εχουμε ψωμί να φάμε ακόμα. Γι' αυτό χρειάζονται πολλοί και χρειάζεται κάθε τόπος να γίνει κάστρο πάλης και όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας ή τα κέντρα των μεγάλων πόλεων.

Τρίτο κόμμα είμαστε, δηλαδή γιατί να μη βάλουμε σα στόχο να πάμε ακόμα πιο ψηλά σε ποσοστά; Ο λαός θα αποφασίσει. Εμείς του λέμε, είναι στο χέρι σου να κάνεις σωστή επιλογή. Από εκεί και πέρα εμείς οι ίδιοι θα είμαστε στον αγώνα και πιο μαχητικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ