Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Η πάλη στο εθνικό επίπεδο παραμένει ουσιαστική, αποφασιστική

-- Κ. ΖΑΓΑΡΑΣ («ΑΥΓΗ»): Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κοινή Ευρωομάδα της Αριστεράς στην οποία μετείχαν μέχρι τώρα;

-- Α. Π.: Εμείς ως τώρα μετείχαμε συνειδητά στη GUE παίρνοντας υπόψη το εξής πράγμα. Οτι εκεί μετέχουν και άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και έχουμε συμφωνήσει σ' αυτό. Παίρνοντας επίσης υπόψη ότι ως Συνομοσπονδία δε δεσμεύει ιδεολογικά και πολιτικά τα μέλη της, ας πούμε και το κάθε κόμμα μπορεί να εκφράζει αυτοτελώς τη θέση του και να μη δεσμεύεται σε ενιαία ψήφο.

Αν οι καταστάσεις διατηρηθούν ως έχει, βεβαίως θα συνεχίζουμε να συμμετέχουμε. Μένει όμως να δούμε και πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις, γιατί απ' όσο ξέρω ένα μέρος των κομμάτων που μετέχουν σε αυτή τη Συνομοσπονδία, που μέσα εκεί είναι και ο Συνασπισμός, προτιμούν την ένταξη σε αυτό που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, στα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα. Αυτό είναι που αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση να λειτουργούν, δηλαδή να καταργήσουν το εθνικό επίπεδο επί της ουσίας, και να πάμε στο ευρωπαϊκό, το οποίο μάλιστα εντάσσεται και στον ταμειακό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εμείς προτιμούμε μεγαλύτερη ελευθερία. Δεν είμαστε υπέρ, ούτε ενός ενιαίου ευρωπαϊκού κομμουνιστικού κόμματος. Η πάλη παραμένει στο εθνικό επίπεδο ουσιαστική και αποφασιστική. Είναι άλλο πράγμα οι μορφές συνεργασίας με κομμουνιστικά κόμματα, με ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις. Είναι διαφορετικό πράγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ