Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν είναι εφεδρεία κανενός

-- Δ. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ («ALPHA»): Μιλήσατε για δεξιούς και αριστερούς μπαλαντέρ των δυο μεγάλων κομμάτων. Προφανώς είναι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να σας ρωτήσω: Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα, θεωρείτε ότι θα είναι η αρχή για να δουν τα δυο μεγάλα κόμματα τι είδους και ποιες συνεργασίες μπορούν να κάνουν στις επερχόμενες πλέον - όποτε κι αν είναι αυτές - βουλευτικές εκλογές;

-- Α. Π.: Κατ' αρχήν στα Δεξιά και Αριστερά έβαλα και τους Οικολόγους. Εχουν πολιτική θέση. Ακουσε να δεις, εδώ συμβαίνει το εξής πράγμα: Το αντίθετο δηλαδή από ό,τι συμβαίνει με το ΚΚΕ που έχει κριτήρια για τη συμμαχία και όταν αυτά τα κριτήρια δεν εκπληρώνονται, δυστυχώς δεν έχει συνεργασίες. Δυστυχώς λέω σε επίπεδο κομμάτων, εφόσον δεν υπάρχουν τα κριτήρια. Οχι ότι το κόμμα μας δεν θα ήθελε συνεργασία με άλλα κόμματα, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν κριτήρια.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σαφώς θέλουν ο καθένας να είναι μοναχοφάης στην κυβέρνηση. Οταν όμως δεν μπορεί, κοιτάζει για συμμάχους. Αλλά βάζουμε το εξής ζήτημα: Οταν διανοείσαι να συμμαχήσεις ο καθένας με κάποιο από αυτά τα κόμματα, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι κοινό. Γιατί ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ θα συμμαχήσουν με ένα κόμμα που έχει ριζικές διαφορές, δηλαδή δεν πρόκειται να συμμαχήσουν με το ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ δεν πρόκειται, αλλά θέλω να πω. Εχετε δει να απευθύνεται καμία πρόταση συνεργασίας στο ΚΚΕ; Οχι.

Αρα είναι και μια απόδειξη, ακόμη κι αν αρχίσουν να σκέφτονται συμμαχία, ότι υπάρχουν σύμμαχοι, ή κόμματα που δεν έχουν μεγάλες διαφορές σε στρατηγικά ζητήματα. Αρα, από την πλευρά τους έστω παραιτούμενοι από κάποιες θέσεις στα υπουργεία, δεν θέλουν ένα μικρότερο κόμμα να τους εκβιάζει σαφώς, αλλά σημαίνει ότι έχουν εφεδρείες.

Το μόνο κόμμα που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι εφεδρεία κανενός, είναι το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ