Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το μοίρασμα της μιζέριας

Τους χαρακτηρισμούς για «επανάσταση και τομή στο ΕΣΥ» για το νόμο με το νέο ιατρικό μισθολόγιο (3754/2009), τους χρησιμοποίησε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ομως, ακόμα στα νοσοκομεία δεν έφτασαν ούτε οι βελτιώσεις των μισθών, ενώ μόλις χτες αποδεσμεύτηκε και το σύνολο των κονδυλίων για τις εφημερίες του πρώτου τετραμήνου - και «Κύριος οίδε» πότε θα εγκριθούν για τα άλλα τετράμηνα. Τίποτε δεν έχει γίνει στο κρίσιμο θέμα των προσλήψεων των 2.000 γιατρών, που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων - κυρίως του νοσηλευτικού προσωπικού - στα νοσοκομεία. Για το θέμα των προσλήψεων, θα συνεδριάσει η μεικτή επιτροπή του υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στις 22.5.2009. Η μόνη παράταξη που αρνήθηκε να συμμετάσχει σ' αυτήν την επιτροπή συνδιαχείρισης της μιζέριας μόνο των 2.000 προσλήψεων είναι η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών», η οποία από όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη διαβόητη κλαδική σύμβαση καλούσε τους γιατρούς να αγωνιστούν για βασικό μισθό 1.700 ευρώ στον ειδικευόμενο - με ανάλογη κλιμάκωση - αλλά και μαζικές προσλήψεις μόνιμου και απαραίτητου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων.

Η εξέλιξη - δηλαδή, το πώς διαμορφώθηκε το ιατρικό μισθολόγιο - έδειξε πόσο δίκιο είχε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών», όταν οι άλλες παρατάξεις σβαρνίστηκαν στο διαβόητο διάλογο. Οπως και τώρα έχει δίκιο, που δεν μπαίνει στη λογική του μοιράσματος της μιζέριας μόνο 2.000 προσλήψεων, καθώς οι βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί του υπουργού Υγείας ήταν μια επανάληψη της ίδιας περιοριστικής πολιτικής των κυβερνήσεων του δικομματισμού στον τομέα της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ