Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ψήφο στο ΚΚΕ της αντίστασης και του αγώνα

Στους χώρους της ΔΕΗ στην Κοζάνη και σε χωριά της Φλώρινας περιόδευσε την Τρίτη και χτες Τετάρτη ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ευρωβουλευτής

Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ της αντίστασης και του αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, ν' ανοίξουν το δρόμο για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία, κάλεσε τους εργαζόμενους, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα το πρωί σε χώρους της ΔΕΗ στην Κοζάνη, αλλά και το απόγευμα σε χωριά της Φλώρινας (γύρω από τον ΑΗΣ Μελίτης), που η επιβίωσή τους συνδέεται άμεσα με τη δράση της ΔΕΗ. Σε μια περιοχή, που οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ του κεφαλαίου έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, άγριας εκμετάλλευσης, με την ανεργία να χτυπάει «κόκκινο», η συζήτηση με τους εργαζόμενους ανέδειξε την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις, όπως προδιαγράφονται.

O Γ. Τούσσας μίλησε σε συγκεντρώσεις με εργαζόμενους της ΔΕΗ στο συνεργείο μηχανημάτων του Ορυχείου του Νότιου Πεδίου, στο Μηχανουργείο του Ορυχείου Νότιου Πεδίου, στην καντίνα και στο Κοντρόλ του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, και σε εργαζόμενους που δουλεύουν στον ΑΗΣ μέσω εργολάβων, με δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας,στο Μηχανουργείο του Ορυχείου Καρδιάς, στο ΣΕΤΥ - ΒΜ και στην καντίνα του ΑΗΣ Καρδιάς. Επίσης περιόδευσε στα χωριά Αχλάδα, Μελίτη, Λόφοι, Βεύη του Νομού Φλώρινας.

Ο Γιώργος Τούσσας κάλεσε τους εργαζόμενους, να στείλουν από την κάλπη των ευρωεκλογών στις 7 του Ιούνη ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα αντεπίθεσης. Να καταδικάσουν την ΕΕ της αδικίας, της ανισότητας και της εκμετάλλευσης, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ξεγυμνώσουν την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τη δημαγωγία του ΛΑ.Ο.Σ. Να δώσουν γερό μάθημα στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην ΕΕ, που οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στην είσοδο των ιδιωτών στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Οπως είπε, «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνδυάστηκε με περικοπή στις επενδύσεις ηλεκτροπαραγωγής και δικτύων, και μείωση του προσωπικού. Οι αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ είναι χαρακτηριστικές των αλλαγών που έφερε το Μάαστριχτ και οι 4 ελευθερίες της ΕΕ: Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στη ΔΕΗ ξεπερνά το 28%, σε σχέση με το 1997, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ δηλώνει ότι 7.000 σημερινοί υπάλληλοι αποτελούν πλεονάζον προσωπικό. Εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν για τη ΔΕΗ με δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας μέσω εργολάβων. Οι επιπτώσεις που προκαλεί στο περιβάλλον η ασύδοτη δράση της ΔΕΗ, το ξεκλήρισμα των αγροτών και η ερήμωση των χωριών για την εξόρυξη του λιγνίτη από τη γη. Οι επιπτώσεις στα λαϊκά νοικοκυριά είναι επίσης εμφανείς με την αύξηση των τιμολογίων των λαϊκών νοικοκυριών, που αυξήθηκαν κατά 25%».

Κάλεσε το λαό της περιοχής που βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ και μαζί του να παλέψουν για κρατικό φορέα ενέργειας, με μια ΔΕΗ που θα ανήκει 100% στο Δημόσιο, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή - μεταφορά - διανομή που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες κι όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας (διατήρηση του λιγνίτη ως στρατηγικού καυσίμου) με φιλικές προς το περιβάλλον μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην κατεύθυνση της μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας. Για διασφάλιση της φθηνής λαϊκής κατανάλωσης και κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα για τις λαϊκές οικογένειες. Για άμεση αναβάθμιση των υποδομών παραγωγής - μεταφοράς - διανομής με ταυτόχρονη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ