Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
«Ζυμώνεται» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Στην αναζήτηση ενός ... «φανταχτερού» και κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ που θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια, με την ονοματολογία γύρω από τα πρόσωπα, να περάσουν σε δεύτερη μοίρα οι αντιλαϊκές θέσεις και προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές αναμένεται να το ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου μετά την επιστροφή του από την Κίνα και κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή από την Πάτρα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την «Ιπποκράτους», επικεφαλής θα είναι κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «το οποίο θα έχει σχέση με την οικονομία και θα ανταποκρίνεται στα κριτήρια του δημοψηφισματικού χαρακτήρα των ευρωεκλογών», που έχει δώσει ο Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «θα πρόκειται για πρόσωπο που θα σηματοδοτεί τη διέξοδο από την κρίση, στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες». Γίνεται φανερό ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου είναι να περιοριστεί η δικομματική αντιπαράθεση στην επιλογή των προσώπων, ώστε να συγκαλυφθεί η στρατηγική ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού, ενισχύοντας ταυτόχρονα το μεγάλο κεφάλαιο. Ηδη τα πρώτα ονόματα που άρχισαν να ακούγονται ήταν αυτά της Α. Διαμαντοπούλου, της Λ. Κατσέλη, του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, του Γ. Φλωρίδη, ακόμα και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση, ενώ κυκλοφόρησε και η φήμη για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πάντως ο Γ. Παπανδρέου θα προτάξει στην προεκλογική περίοδο το ψευτοδίλημμα «πρόοδος ή νεοσυντήρηση», σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα, ισχυριζόμενος ότι η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος είναι αποτέλεσμα της «νεοφιλελεύθερης διαχείρισης».

Εξάλλου χτες ο Ευ. Βενιζέλος σε ομιλία του εκφράζοντας τις κεντρικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «νέα εθνική στρατηγική» μέσα από «αποτελεσματικές κινήσεις για την αντιμετώπιση» της κρίσης, προτείνοντας να ενισχυθούν παράλληλα με το τραπεζικό κεφάλαιο, μέσω του αδιάθετων χρημάτων από το πακέτο των 28 δισ., «απευθείας οι επιχειρήσεις»... Ο ίδιος δεν παρέλειψε να βάλει ψηλά τον πήχη των ευρωεκλογών αναφέροντας ότι «αν δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα και τις αγωνίες των πολιτών (...) θα διευρύνουμε την έκταση της νίκης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ