Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ψήφος με κριτήριο τη στάση των κομμάτων και όχι τα λόγια τους

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στην «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» μίλησε χτες ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Να κρίνουν τα κόμματα με βάση τις πράξεις τους και όχι τα λόγια τους, παίρνοντας υπόψη ότι όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ, έχουν υπερψηφίσει το αντεργατικό, αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάλεσε τους εργαζόμενους στην «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων, που διοργάνωσε χτες η ΚΟ Σιδηροδρομικών στα γραφεία της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», με θέμα: «Ευρωεκλογές και εξελίξεις στο σιδηρόδρομο», ο Γ. Πέρρος υπογράμμισε ότι μετά την «Ολυμπιακή» που παραδόθηκε ήδη στο κεφάλαιο και στον ΟΣΕ έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης όλων των μεταφορών από το 2011, βάσει της σχετικής οδηγίας της ΕΕ.

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν ξεκινήσει από το 1995, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «τεμάχισε» τον Οργανισμό και ίδρυσε θυγατρικές εταιρείες, βάζοντας έτσι τις βάσεις, για να υλοποιηθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης και στο σιδηρόδρομο, η οποία συναποφασίστηκε στην ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων των κρατών - μελών. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής - τόνισε ο Γ. Πέρρος - η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί σήμερα την απόλυση 3.000 εργαζομένων στον ΟΣΕ, με ταυτόχρονη πρόσληψη 1.000 ατόμων, με άλλες συμβάσεις εργασίας.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια και αταλάντευτη θέση του ΚΚΕ για ΟΣΕ 100% δημόσιο, που θα είναι λαϊκή περιουσία, θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και θα είναι ενταγμένος σε ένα ευρύτερο σύστημα δημόσιων μεταφορών, με κεντρικό σχεδιασμό, ώστε να παρέχονται φθηνές και ασφαλείς υπηρεσίες και συνθήκες εργασίας που θα ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, ο Γ. Πέρρος καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν όπλο την αγανάκτηση και το θυμό τους, να στοχεύουν σωστά στην καρδιά των προβλημάτων και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Γιατί, όπως υπογράμμισε, η αλλαγή και το νέο θα έρθει μόνο μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ, που αντιστέκεται και οργανώνει την πάλη των εργαζομένων, ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ένοχος έχει ονοματεπώνυμο και υπογραφή ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ (2023-03-02 00:00:00.0)
Ετοιμη να παραδοθεί στα μονοπώλια (2013-04-02 00:00:00.0)
Συνάντηση του ΠΑΜΕ με απολυμένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (2011-03-17 00:00:00.0)
«Εξυγίανση» του ΟΣΕ: Στο στόχαστρο οι λαϊκές ανάγκες! (2010-10-17 00:00:00.0)
Με τη βούλα της ΕΕ η τροχιά ιδιωτικοποίησης (2009-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ