Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ο ευρωμονόδρομος συμφέρει μόνο το κεφάλαιο

Περιοδεία της Λέτας Μεθωνιού, υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»

«Ο λαός, όλοι οι εργαζόμενοι να μην παραγράψουμε τίποτα. Να θυμηθούμε όλα όσα έχουμε υποστεί σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Αυτοί δεν αλλάζουν. Να αλλάξουμε εμείς. Ενισχύστε το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές. Η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει. Είναι η δική σου δύναμη. Είναι κερδισμένη ψήφος».

Με τα λόγια αυτά, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λέττα Μεθωνιού απηύθυνε κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ στους εργαζόμενους του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», όπου περιόδευσε χτες.

Στα μαγειρεία, στον ιματισμό, στα εργαστήρια, στους νοσηλευτικούς χώρους οι εργαζόμενοι κοντοστέκονταν, έπαιρναν στα χέρια τα φυλλάδια του ΚΚΕ, άνοιγαν συζήτηση ξεκινώντας από τα τεράστια προβλήματα. Ελεγαν για τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού (40% των οργανικών θέσεων νοσηλευτών είναι κενές), για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τη «δουλεία» των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία και των εκτάκτων.

«Κάνουν τρελό πάρτι στις πλάτες μας, εκμεταλλευόμενοι την κρίση. Απολύουν, βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς υπερωρίες, προσλαμβάνουν με STAGE και μερική απασχόληση, βάζουν τους ασθενείς να πληρώνουν», είπε χαρακτηριστικά μια εργαζόμενη. «Εμπειρίες έχετε. Διαρκώς γκρινιάζουμε για τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία, τη φτώχεια. Οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να δώσει ο λαός απάντηση, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ. Να ρίξει ψήφο αντίστασης, ανατροπής, να δώσει αποφασιστική απάντηση στα κόμματα του ευρωμονόδρομου», τόνισε η Λ. Μεθωνιού. «Οπου υπάρχει δυνατό ταξικό κίνημα υπάρχουν και κατακτήσεις», επισήμανε και ξεκαθάρισε την ανάγκη να καταδικαστούν και να παραμεριστούν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες των σωματείων στην Υγεία. Οπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «"αγώνας" που να λέει "πιέζουμε για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας" δεν είναι αγώνας».

«Ο ευρωμονόδρομος συμφέρει μόνο το κεφάλαιο. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ, ο ΛΑ.Ο.Σ. στήριξαν το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ που πλήττουν τους λαούς. Σ' αυτές τις ευρωεκλογές, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του, ψηφίστε ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που σας είπε την αλήθεια. Καταδικάστε την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ψηφίστε αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ