Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

ΣΑΜΟΣ
Αντιιμπεριαλιστική πορεία Ελλήνων και Τούρκων

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες

Στους πρόσφυγες και γενικότερα στα θύματα του ιμπεριαλισμού ήταν αφιερωμένη η φετινή Πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε την Κυριακή 17 Μάη η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης με τη συμμετοχή και 60 Τούρκων φιλειρηνιστών της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης και άλλων πολιτιστικών συλλόγων της γειτονικής χώρας.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Προσφύγων Σάμου, που είχε οριστεί ως αφετηρία της πορείας, όπου θετική και άμεση ήταν η αντίδραση των κρατουμένων προσφύγων οι οποίοι χειροκροτούσαν την πρωτοβουλία και ύψωσαν πανό μέσα από τα κάγκελα με τη λέξη «Ελευθερία» στα αγγλικά.

Ο κεντρικός ομιλητής Στ. Γιαννικάκης, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο, εχθρικό για τους ανθρώπους που η ίδια η πολιτική της - πολιτική επεμβάσεων και υπερεκμετάλλευσης - τους οδηγεί σε αναγκαστική μετανάστευση και προσφυγιά.

Τον ομιλητή επικρότησε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης και επισήμανε την ανάγκη να βαθύνει ακόμη περισσότερο η κοινή δράση των Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας και Τουρκίας απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι ο ιμπεριαλισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ