Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Απαντήστε στη βρώμικη πολιτική με ψήφο στο ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στο Περιβολάκι στη Νίκαια, μίλησε χτες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλα τα λαϊκά στρώματα, στις 7 Ιούνη, να στείλουν καθαρό μήνυμα στην ΕΕ που ευθύνεται για τη χειροτέρευση της ζωής τους και στα κόμματα που υπηρετούν την πολιτική της, έστειλε χτες το βράδυ ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιβολάκι στη Νίκαια.

«Φτάνει πια, τώρα ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά. «Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια. Αγωνίστηκε σκληρά και τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης, της ανασύνταξης του λαού για να αντιμετωπίσει τα νέα μέτρα που έρχονται, να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του». Αφού αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν σε βάρος του λαού στα δεκαεπτά χρόνια από την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, κάλεσε τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν τι κέρδισαν οι ίδιοι και η τάξη τους από την ΕΕ και την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ανέφερε, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε, σας είπαν ψέματα και θα σας ξαναπούν. Το ΚΚΕ, τόνισε, προβάλλει την ανάγκη να χτιστεί η συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών. Απορρίπτει τη μοιρολατρία και τη λογική της υποταγής και αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή, για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επιδρομή της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν και να ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση και την ανατροπή.


Απαντώντας στην επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Καρατζαφέρη σε βάρος του ΚΚΕ, τόνισε πως «η λάσπη που μας πετούν γυρίζει σ' αυτούς» και κάλεσε τους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν σ' αυτήν τη βρώμικη πολιτική ψηφίζοντας ΚΚΕ. Αναφερόμενος, τέλος, στην αποχή, επισήμανε πως «καμία ψήφος που πρόκειται να πέσει στο ΚΚΕ να μη φύγει για την αποχή. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αγανακτήσει και λένε ότι με τις εκλογές δε βγαίνει τίποτα πρέπει να αντιληφθούν πως οι ευρωεκλογές είναι μεγάλη και σοβαρή πολιτική μάχη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει μεγαλύτερη αισιοδοξία και ώθηση στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης στο επόμενο διάστημα. Θα ασκήσει θετική επίδραση στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αυτό που θα μετρήσει και θα υπολογίσει η ΕΕ και τα μονοπώλια είναι το ποσοστό του ΚΚΕ. Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι και ο ΛΑ.Ο.Σ., έτσι ή αλλιώς, με την ΕΕ τάσσονται. Είναι έτοιμοι, άλλωστε, να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και ορισμένοι και με τους δύο».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ